„Nors esame skirtingi, mūsų siekiai, mūsų viltys – labai panašios. Viltis, kad senatvėje nebūsiu vieniša, o prireikus sulauksiu pagalbos, viltis, kad visi Lietuvoje gyvenantys vaikai galės augti saugūs, lankyti mokyklą ir turėti draugų, viltis, kad nutikus nelaimingam atsitikimui, šalia esanti žmogus mokės suteikti pirmąją pagalbą ir išgelbėti mano gyvybę. Ši parduotuvė skirta tam, kad Raudonojo Kryžiaus globojamiems žmonėms rytojaus diena būtų šviesesnė. Pirkdami viltį žmonės išeis tuščiomis rankomis, bet pilna širdimi“, – kalbėjo Lietuvos Raudonojo Kryžiaus generalinė sekretorė Gintarė Guzevičiūtė.

Pirmąją viltį duris tik ką atvėrusioje parduotuvėje įsigijo „Akropolis group“ direktorė Saulė Zabulionytė. Vėliau į „Vilties“ parduotuvę užsukti suskubo būrys prekybos ir pramogų centro lankytojų, tarp kurių buvo ir Jurgis Didžiulis, Daiva Tamošiūnaitė ir kt.

„Kalėdinė dovana, visų pirma, turėtų būti meilė ir emocijos. Raginu žmones prisiminti tai, kas svarbiausia – laiką, skirtą savo šeimai, artimiesiems, draugams. Turime parodyti, kad jie mums rūpi, o jei mes tą rūpestį parodysime dar plačiau, žmonėms, kurių nepažįstame, mes būsime solidarūs ir formuosime savo Lietuvą. „Vilties parduotuvė“ duoda galimybę išreikšti savo solidarumą, meilę ir, svarbiausia, suteikti viltį. Žmogus, atsidūręs sudėtingoje situacijoje, visuomet laukia stebuklo, o ar gali būti geresnis darbas, nei kitam žmogui dovanoti stebuklą?“, – retoriškai klausė Jurgis Didžiulis. Jam antrino ir Daiva Tamošiūnaitė: „Idėja, kad per šias Kalėdas galime apsikeisti viltimis, - labai graži. Man taip pat labai smagu, kad gali pasirinkti, kam nori dovanoti viltį. Aš, pavyzdžiui, dovanosiu senjorams.“

„Vilties“ parduotuvėse bus galima nusipirkti S, M ar L dydžio viltis ir už 5, 10 ar 15 eurų prisidėti prie jų išsipildymo. Lankytojai bus kviečiami orios senatvės viltį suteikti Raudonojo Kryžiaus slaugomiems vienišiems seneliams, saugios vaikystės viltį padovanoti prieglobstį nuo karo Lietuvoje radusioms šeimoms su vaikais. Pirkdami išgelbėtos gyvybės viltį, lankytojai galės prisidėti prie organizacijos įgyvendinamos pirmosios pagalbos mokymų programos, kuria siekiama, kad daugiau žmonių mokėtų teikti pirmąją pagalbą nutikus nelaimei.

„Kai Raudonasis Kryžius pirmą kartą pasiūlė kartu įgyvendinti „Vilties“ parduotuvės projektą, apsidžiaugėme dėl to, kad Lietuvoje bus įgyvendinama labai įdomi bei prasminga iniciatyva ir to, kad galėsime prie jos ne tik prisidėti kaip socialiai atsakinga įmonė, bet ir pakviesti prisidėti savo darbuotojus, partnerius, draugus“, – sakė bendrovės „Akropolis group“ direktorė Saulė Zabulionytė.

Vilniuje Raudonojo Kryžiaus „Vilties“ parduotuvė veiks savaitę, iki gruodžio 2 d. Vėliau parduotuvė persikels į Klaipėdos, Šiaulių ir Kauno „Akropolius“, kur taip pat veiks po savaitę, iki gruodžio 23 d.

Apie Lietuvos Raudonąjį Kryžių

Lietuvos Raudonasis Kryžius – seniausia Lietuvoje veikianti nevyriausybinė humanitarinė organizacija, kuri rūpinasi pačiais pažeidžiamiausiais: vienišais, sergančiais senoliais, sudėtingose situacijose atsidūrusiomis šeimomis ir vaikais, artimųjų ieškančiais žmonėmis, skurstančiais ir alkstančiais, karo pabėgėliais. Raudonasis Kryžius taip pat rūpinasi ir pirmosios pagalbos mokymais – siekia, kad nutikus nelaimei šalia esantys žinotų, ką reikia daryti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)