Omarų degustacinėje vakarienėje dalyvavęs Andrius Užkalnis buvo tiesus: „Tokias vakarienes galėčiau valgyti kasdien. Lobsteriai ir šampanas – štai kaip reikia gyventi“, – šypsodamasis komentavo publicistas. „Jei taip dar negyvenate, mąstykite, ką darote su savo gyvenimu, gal nepakankamai dirbate ir stengiatės“, – kaip visuomet kandžiai juokavo renginio svečias.

Omarų vakarienei neatsispyrė ir stilistė Agnė Jagelavičiūtė bei jos vyras Mantas Volkus. Jų nuomone, tai išskirtinė vieta Lietuvoje.

„Ne paslaptis, kad mėgstame gerą maistą, tad ir matinimo įstaigas renkames labai atsakingai ir neiname bet kur, „Foxes“ mus maloniai nustebino“, – komplimentų negailėjo vakarienės dalyviai.

„Aš visada džiaugiuosi, kai atsidaro naujos vietos! Man labai patiko visas meniu ir ne tik omarai. Neneigsiu, kad mėgstu ir ne patį sveikiausią maistą: picos ir burgeriai man ne svetimi. Savaitgalį būtinai čia ateisiu sudoroti picos su kilogramu mocarelos“, – apžvelgęs kitus „Foxes“ pasiūlymus komentavo marketingo specialistas Saugirdas Vaitulionis.

Jam pritarė ir Indrė Stonkuvienė, kuri pripažino, kad jos šeima labai mėgsta pasmaguriauti. „Su Mantu Stonkumi esame naujovių gerbėjai. O čia tikra naujiena Lietuvoje, aplinka jauki, ką gi daugiau veikti po sunkių darbų, nei pasilepintI čia,“ – pažymėjo žinoma moteris.

Lietuvos garsenybes palepinęs „Foxes“ restoranas išsiskiria ne tik šviežiai pargabentomis jūros gėrybėmis, bet ir amerikietiškais tradiciniais gardumynais.

„Mūsų meniu sudarys trys skiltys: sūrio gausa garsėjančios čikagietiškos picos, kuomet vienai jų sunaudojamas beveik vienas kilogramas mocarelos ir pasirenkami priedai, klientus taip pat džiugins sotieji burgeriai ir, be abejonės, už prieinamą kainą šviežūs omarai“, – savo viziją pristatė restorano šeimininkai Aurimas Suika ir Artūras Jurčenko.

Restorano pavadinimas „Foxes“ (liet.k. „lapės“) dažnam gali pasirodyti, kaip neturintis nieko bendro su jūros gėrybėmis ar omarais. Tačiau pasak restorano savininkų Aurimo Suikos ir Artūro Jurčenko atsakymas slypi legendoje.

„Senovėje žvejys pagavo jūroje omarą (lobsterį), tačiau jį laive pačiupo lapė, kuri mistiniu būdu atsidūrė žvejo laive. Pagal šią legendą pirmąjį pagautą jūros galiūną suvalgė būtent ji“ – pasakoja šeimininkai. Pasak omarų žinovų, šis jūros gyventojas ypatingas ne tik savo paruošimu, išskirtiniu skoniu, bet ir valgymo technika. „Lobsteriai yra ragaujami su specialių žnyplių pagalba. Po nelengvai perlaužiamu kiautu slepiasi tikrasis gurmanų džiaugsmas, vertas visų pastangų“, – šypsosi naujos vietos Vilniuje įkūrėjai.

Vakaro akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)