Simo Jasaičio ir Oksanos Pikul konfliktas

Prieš kelias dienas Lietuvos žiniasklaidą supurtė Jasaičių šeimoje įvykęs skandalas. Oksana Pikul-Jasaitienė vyrui Simui išvietė policijos pareigūnus už esą grubų elgesį. Besikivirčijančius tėvus matė ir vos dvejų su puse metukų jų sūnus.

Teigiama, jog lemtingąjį rytą S. Jasaitis vartojo nepagarbius žodžius, stipriai sugriebė Oksanai už rankos.

Konflikto metu S. Jasaitis buvo neblaivus – jam buvo nustatytas 0,94 prom. girtumas.

Simas Jasaitis ir Oksana Pikul-Jasaitienė

O. Pikul-Jasaitienės teigimu, S. Jasaičiui šiuo metu uždrausta artintis prie šeimos. „Mes auginame sūnų, todėl, jei jis norės jį aplankyti, žinau, jog tyrėja tokį leidimą jam duos, – DELFI teigė Oksana. – Žinoma, aš jo lauksiu, bet labai tikiuosi, jog jis bus nepavartojęs alkoholio ir galės atsakyti už savo elgesį. Žinoma, aš jo lauksiu namuose pokalbiui. Sūnus jo labai laukia.“

Policija neteikia duomenų, kokia bausmė bus skirta S. Jasaičiui, nes jis nėra viešas asmuo. Tuo metu krepšinio klubas „Lietkabelis“ žiniasklaidai teigė, jog už svaigalų vartojimą ir smurtą Panevėžio klubo puolėjui bus skirta piniginė bauda. Jos dydis neatskleidžiamas.

Pats S. Jasaitis nėra linkęs kalbėti šia tema.

Tiesa, tai ne pirmas kartas, kai neblaivus S. Jasaitis įsivelia į konfliktą. Dar 2012 metais vienas vilnietis kreipėsi į policijos pareigūnus dėl konflikto su S. Jasaičiu.

Tą naktį Simas laiką leido su Vitalijumi Cololo. Vyrai buvo nugabenti į policijos komisariatą, kur S. Jasaičiui buvo nustatytas 1,69 prom., o V. Cololo – 2,41 prom. girtumas. Nukentėjusiam vilniečiui buvo nustatytas akies voko sumušimas.

Vyrų konfliktas kilo Vilniaus senamiestyje. Į policijos komisariatą garsūs vyrai buvo pristatyti 4 val. 30 min.

Šis konfliktas baigėsi tyliai – nė viena pusė neturėjo priekaištų, tad byla nebuvo keliama. Konfliktą galimai sukėlęs krepšininkas išvengė ir administracinės baudos.

Vilmanto Dilio sudegintos orchidėjos

2016-ųjų vasarą nuskambėjo skandalas, po kurio dainininkė Natalija Bunkė viešai pareiškė bijanti ne tik dėl savo, bet ir dėl sūnaus gerovės. Paryčiais į jos namų kiemą įsmukęs ir duris išlaužęs buvęs mylimasis krepšininkas Vilmantas Dilys ėmė deginti moters gėles.

„Viskas! Tylėti daugiau nebegaliu... Nes bijau ne tik dėl savo gyvybės, bet ir savo sūnaus. Šį rytą visiškai girtas Vilmantas Dilys, su kuriuo mes jau keletą dienų išsiskyrę, išspyrė mano namo Klaipėdoje duris ir įbėgęs pradėjo viską niokoti, sukrovė viską, ką rado po ranka, į laužą ir pradėjo deginti... Sudegė mano visos orchidėjos, drabužiai... Baisiausia tai, kad tai matė mano mažametis vaikas, kuris tuo metu miegojo su tėčiu... Aš po koncerto likau Vilniuje.

Niekada negalvojau, kad žmogų šitaip „davesti“ gali alkoholis. Santykiai baigėsi... Ir baigėsi va taip... Aš nenoriu, kad mano gyvenimas virstų tragedija...“, – savo feisbuko paskyroje rašė išsigandusi moteris.

DELFI žiniomis, po įvykio Natalija kreipėsi į policijos pareigūnus, tačiau Vilmantas ne tik viešai atsiprašė, bet ir atlygino moteriai padarytą žalą. Po kiek laiko tyrimas dėl V. Dilio veiksmų buvo nutrauktas.

Gintaro Einikio smurto protrūkiai

Skandalingai žiniasklaidoje vis nuskamba ir buvusio profesionalaus krepšininko Gintaro Einikio pavardė. Vyras ne kartą laiką leido policijos pareigūnų prieglobstyje. Dažna neblaivaus krepšininko elgesiu skundžiasi jo žmona Jurgita.

Prieš kelerius metu krepšininkas bandė reabilituoti savo karjerą Saratovo „Avtodor“ klube, tačiau būdamas toli savo žmoną koneveikė socialiniuose tinkluose.

Gintaras Einikis

Pora ne kartą mynė teismų sklenkstį, tačiau skyrybos vis dar nesiryžta.

Praėjusių metų vasarą G. Einikis pats kreipėsi į teismą prašydamas iškelti jam bankroto bylą, tačiau posėdžio dieną teisme nepasirodė. Kaip paaiškėjo vėliau, tuo metu jis buvo laikomas areštinėje už smurtą artimoje aplinkoje.

Nuo jo ir vėl buvo nukentėjusi žmona J. Einikienė.

Jonas Valančiūnas – neblaivus prie vairo

Šiuo metu ramų šeimyninį gyvenimą gyvenantis Jonas Valančiūnas taip pat buvo pakliuvęs į pareigūnų rankas. 2014-ųjų pavasarį JAV keliais jis vairavo neblaivus.

Toronto „Raptors“ komandos krepšininkas netrukus po įvykio išplatino viešą atsiprašymą ir pareiškė, jog gailisi dėl susidariusios situacijos.

NBA: Raptors ir Suns akistata

Policijos pareigūnų sustabdytam J. Valančiūnui buvo nustatytas 0,8 prom. girtumas. Ontarijo pareigūnų teigimu, automobilyje buvo rasta atidarytų alaus butelių.

Tiesa, dar 2010 metais, žaisdamas „Lietuvos ryto“ komandoje, Jonas taip pat buvo sustabdytas policijos pareigūnų. Tąkart jis vairavo neturėdamas tam teisės. Tuo metu jam tebuvo septyniolika.

Linas Kleiza šlapinosi viešoje vietoje

2007-aisiais trys rinktinės nariai Linas Kleiza, Darius Songaila ir Šarūnas Jasikevičius iki paryčių linksminosi sostinės naktiniame klube „Pabo Latino“. Rytą Šarūnas Jasikevičius kolegas paliko, o šie žygius pratęsė.

Linas Kleiza ir Darius Songaila su klube sutiktomis merginomis nuvyko į piceriją, paskui skvere prieš Prancūzijos ambasadą kirto picą. Seksu tuo metu pravardžiuotą Liną prispaudė gamtiniai reikalai ir jis prie reklaminio stendo nusišlapino.

Krepšininkas neneigė viešai šlapinęsis senamiestyje.

Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius tuomet, prieš dešimtmetį, dienraščiui L.T. teigė, kad tyrimas dėl sportininko poelgio būtų pradėtas, jei pareigūnai gautų besišlapinančio L. Kleizos nuotraukas.

Dovydo Rediko skandalų liūnas

Dovydo Rediko pavardė antraštėse kartu su epitetu „iš skandalų liūno neišbrendantis krepšininkas“ mirga jau kelerius metus. Dar 2015-aisiais buvo skelbiama, kad D. Redikas, pamelavęs, kad mirė jo tėtis, dingo iš Latvijos ir atsiribojo nuo klubo, kuriame tuo metu žaidė.

Negana to, vyras buvo ne kartą pričiuptas vartojantis alkoholį tuo metu, kai esą jo atstovaujamo klubo taisyklės tą draudė.

Dovydas Redikas

Tiesa, įdomių detalių apie D. Rediką galima rasti ir daugiau. Štai 2013 metais jis per LKL rungtynes susimušė su kitu krepšininku Ernestu Ežerskiu. Tais pačiais metais dėl ginčų su fizinio rengimo treneriu buvo diskvalifikuotas iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ gretų, o sezoną baigė kaip skolintas žaidėjas Pasvalio „Pieno Žvaigždžių“ sudėtyje.

D. Redikas kurį laiką buvo siejamas ir su Asta Valentaite. Stilistė su 12 metų jaunesniu krepšininku buvo pastebėta 2014-aisiais. Šie santykiai ilgai netruko. Šiuo metu D. Redikas kaltinamas didelės vertės turto vagste. Jis kaltinamas neteisėtu A. Valentaitės turto pasisavinimu.

Neblaivus D. Gailius spustelėjo greičio pedalą

2014-aisiais neblaivus prie vairo buvo pričiuptas krepšininkas Deividas Gailius. Vėlyvą naktį pareigūnų dėmesį vyras atkreipė gerokai spustelėdamas greičio pedalą.

Daugiau nei 20 km/h greitį viršijusiam D. Gailiui buvo nustatytas 0,52 prom. girtumas.

Deividas Gailius

Žiniasklaidoje tuo metu mirgėjo antraštės apie audringai atšvęstą pergalę, mat išvakarėse tuometinė D. Gailiaus komanda, Klaipėdos „Neptūnas“, šventė triuškinančią pergalę prieš „Mažeikių“ krepšininkus. Klaipėdos komanda pergalę išolėšė 46 taškų skirtumu.

Neblaivūs ir nuogi merginų duše?

2016-ųjų vasarą Tauras Jogėla su komandos draugu Linu Krivicku įsivėlė į painią istoriją Kroatijoje. Tuo metu Zagrebe vykusių Europos studentų krepšinio žaidynių metu krepšininkai buvo sulaikyti ir pristatyti į policijos komisariatą.

Pirminiais duomenimis buvo teigiama, jog du neblaivūs nuogi krepšininkai įsiveržė į dušą žaidynių dalyvius priėmusiame universiteto bendrabutyje, kuriame tuo metu prausėsi keletas merginų. Šios išsigandusios iškvietė pareigūnus.

Lietuviai buvo nuvežti į policiją ir po apklausos paleisti. T. Jogėla ir L. Krivickas iškart buvo pašalinti iš komandos ir nebežaidė krepšinio turnyro pusfinalyje. Naktį viešbutyje praleidę vaikinai Zagrebą paliko artimiausiu skrydžiu į Lietuvą.

Tauras Jogėla

Vėliau informacija buvo patikslinta. Vienas iš krepšininkų buvo blaivus, kitam nustatytas 0,3 prom. girtumas. Buvo paneigtas faktas, jog vaikinai incidento metu buvo nuogi.

Incidentas įvyko dėl to, nes krepšininkai išėjo iš bendrabučio neturėdami raktų, todėl į bendrabutį stengėsi patekti per atsarginį įėjimą. Tuo metu trečiajame aukšte, kuriame apgyvendintos merginos, buvo atidarytos durys ir krepšininkai pro jas įėjo. Merginos, savo aukšte pastebėję vaikinus, išreiškė pasipiktinimą komandos vadovams ir jie kreipėsi į policiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)