„TEDxStockholm“ renginio organizatoriai Jurgį Didžiulį pristato kaip atlikėją, kuriantį muziką ir užsiimantį socialiniais, visuomeniniais projektais. Daugiau nei 10 metų Lietuvos muzikos scenoje praleidęs Jurgis eksperimentuoja atliekamais žanrais ir formomis, yra sukūręs ne vieną populiarų kūrinį, laimėjęs daugybę apdovanojimų, atstovavęs Lietuvai „Eurovizijoje“.

Be to, jis aktyviai dalyvauja visuomeniniame gyvenime. Menininko patirtį ir provokuojančias idėjas Jurgis išreiškia savo sukurtame monospektaklyje „From Spectate to Participate“, kurį ir pristatys „TEDx“ publikai Stokholme.

Atskiras programos „From Spectate to Participate“ dalis jau yra matę „TEDxVilnius“ konferencijų dalyviai. Praėjusią vasarą atlikėjas tapo pirmuoju lietuviu, pranešimą pristačiusiu „TEDxBlackRockCity“ renginyje Amerikoje, Nevados valstijoje vykstančiame „Burning Man“ festivalyje.

„Man visada norėjosi su muzika nuveikti daugiau nei tik linksminti savo klausytojus. Jaučiuosi išpildęs savo ilgametę svajonę ir atradęs formatą, kuriuo į savo pasirodymus galiu įtraukti dalyvius ir juos papurtyti iš vidaus. Man patinka žmones provokuoti, užduoti jiems nepatogius klausimus, o vėliau įkvėpti juos teisingų atsakymų paieškai – tai yra mano kelionė savęs pažinimo link, į kurią kviečiu ir kitus. Sėkmingai besitęsianti draugystė su išrankia „Tedx“ bendruomene man yra ir įvertinimas, ir įpareigojimas,“ – sako J. Didžiulis.

Pilną tarptautinio pripažinimo pelniusią programą „From Spectate to Participate“ Jurgis Didžiulis pristatys ir Lietuvos auditorijai. Sausio mėnesį planuojama autorinio monospektaklio premjera.

„TEDx“ konferencijos tiek Vilniuje, tiek Stokholme nuo 2010 m. yra organizuojamos kaip nepriklausomi TED (Technology Entertainment Design) renginiai. Pirmą kartą keturių dienų TED renginys įvyko 1984 m. Kalifornijoje ir ilgainiui tapo programa, sparčiai išplitusia visame pasaulyje. TED bendruomenę vienijantis šūkis – „Idėjos, kurias verta skleisti“ – yra artimas Jurgio Didžiulio veiklai, kuria jis siekia skatinti pozityvius visuomenės pokyčius per drąsias menines-socialines iniciatyvas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)