Naujojo restorano savininkė neišsigando skandalingo šleifo

Naujas restoranas šiose patalpose įsikūrė dar rugsėjo viduryje, vos tik pasibaigus Mios pasirašytai nuomos sutarčiai. Tiesa, pati V. Pilibaitytė-Mia „Pepe“ restorano vadovės vardo kratėsi jau vasaros viduryje.

DELFI susisiekus su restorano „Vitaminas B12“ vadove Jurgita Steponavičiūte, ši neslėpė, kad pradžia – sunki. „Reikia pakeisti žmonių požiūrį, – kalbėjo pašnekovė. – Druskininkai nėra didelis miestas. Visi čia puikiai žino situaciją, kas ir kaip buvo. Daugeliui įdomu: atvažiuoja pasižiūrėti. Kiti klausia, ar atvažiuoja dar čia Mia.“ Verslininkė neslėpė, kad savo verslui išsirinkusi itin skandalingą vietą, sulaukė ir abejingų reakcijų, esą neverta čia kurtis. Vis dėlto ji nusprendė rizikuoti.

J. Steponavičiūtė pasakojo, kad pati šioje srityje yra ne naujokė, todėl ir neišsigando laukiančių iššūkių, kuriuos numatė iš anksto. „Manau, kad jei žmogus dainuoja ar sugeba kažkokį kitą darbą atlikti gerai, tai jis tą darbą ir turi dirbti“, – tikino pašnekovė.

Ne visi darbuotojai nusprendė keisti darbo vietą. Restorane „Vitaminas B12“ dirba du žmonės, dirbę ir su Mia. „Liko vienas žmogus virtuvėje ir vienas aptarnaujantis, – skaičiavo Jurgita. – Jie labai gerai žino visą istoriją ir papasakojo, kaip buvo iš tikrųjų.“

Kai šioje vietoje veikė „Pepe“ restoranas, meniu buvo galima rasti omarų ir kitų gurmaniškų patiekalų. Pati Mia, restorano atidarymo vakarą, DELFI pasakojo, kad omaro receptą restoranui sukūrė „vienas labai žinomas šefas Lietuvoje“. Vėliau, restorano feisbuko profilyje, atlikėja vis dalydavosi prabangiai atrodančių patiekalų nuotraukomis.

Restorano „Vitaminas B12“ patiekalai ir interjeras:

„Priartinome meniu prie „mirtingųjų“, – nusijuokė restorano vadovė Jurgita, išgirdusi klausimą, kaip pakeitė prieš tai buvusį meniu. – Kai veiklą vykdė Mia, meniu buvo omarai, kurių realiai niekada nepatiekdavo, nes ji nepasirūpindavo produktais. O dabar meniu atitinka šalia esančio viešbučio lygį (Restoranas įkurtas pirmame aukšte, tame pačiame pastate įsikūręs 3 žvaigždučių viešbutis „Inza“ – DELFI). Orientuojamės į žmones, kurie lankosi šiame viešbutyje, tad mūsų virtuvė – paprasta, lietuviška.“

Tiesa, netoliese įrengtas ir sporto centras, tad restorano kūrėjai, kurdami meniu, atsižvelgė ir į tai. „Mūsų meniu subalansuotas ir sportininkams, kuriantis jie buvo pagrindinis mūsų „arkliukas“, – neslėpė J. Steponavičiūtė.

Peržvelgus restorano „Vitaminas B12“ feisbuko profilį, galima pamatyti, jog meniu išties paprastas ir aiškus. Feisbuke skelbiama, kad dienos pietums čia galite sukirsti šiupininės sriubos, cepelinų ir pasigardžiuoti maskarponės tortu. Kitas dienos pietų pasiūlymas: bulvių rageliai, vištienos makaronų sriuba ir obuolių pyragas.

Žinoma, čia galima rasti ir įprastų užkandžių. Pavyzdžiui, keptos duonos.

Pasidomėjus, kodėl gi restoranas pavadintas vitaminu, J. Steponavičiūtė šyptelėjo ir paaiškino pavadinimo prasmę: „Vitaminą B12 galima gauti tik su maistu, todėl ir pavadinimas toks. Norėjosi padaryti tokią asociaciją, kad tai yra sveika, lietuviška. Kad tai – mūsų tradicija“.

Visas restorano interjeras liko visiškai nepakitęs. Baltos sienos, arka, skirianti barą ir pagrindinę restorano erdvę, balta medžiaga aptrauktos kėdės, balti stalai ir net tos pačios rudos servetėlės ant stalų. Vis dėlto, anot Jurgitos, restorano politika absoliučiai pakito. „Prieš tai čia buvo neleidžiama lankytis asmenims su sportine apranga, dabar mes sportininkus mielai priimame. Net transliuojame futbolo ir krepšinio rungtynes“, – visiems draugišką atmosferą apibūdino J. Steponavičiūtė.

Kairėje - restorano "Vitaminas B12" interjeras, dešinėje - Mios restorano "Pepe" atidarymo akimirka

Mios restoranas „Pepe“ šioje vietoje veikė vos kelis mėnesius, vis dėlto, žiniasklaidoje jo vardas skambėjo itin garsiai. Naujojo restorano savininkė tikino, kad Mios čia niekas nepasigedo: „Senojo meniu patiekalų niekas neieškojo. Priešingai, kai tik atsidarėme, aplinkiniai vis ateidavo pas mus pavakarieniauti. Mes juokavome, kad tai buvo tarsi „apžvalginė ekskursija“. Daugelis užsuka pažiūrėti, kas čia naujo“.

Mios pipiras pasitaikė itin kartus

Nedidelį restoraną Druskininkuose dar gegužę atidariusi Mia DELFI pasakojo, kad pavadinimas „Pepe“ išvertus reiškia „pipirą“.

Apie tai, kad netrukus vers naują gyvenimo puslapį ir taps ne tik dainininke, bet ir restorano savininke, Mia prabilo dar šių metų pradžioje. Sausį apie tai prasitarusi Mia tikino, kad atidarymas planuojamas vasario viduryje, deja, darbai užsitęsė. „Niekada negalvojau, kad turėti restoraną reikalauja tiek pastangų, o kiek visko žinoti reikia, kiek padaryti, – DELFI kalbėjo Mia. – Taip, buvo šiokių tokių nesklandumų ir planuotas atidarymas užtruko.“

Vilijos Pilibaitytės-Mios restorano atidarymo akimirka

Jaunystėje padavėja dirbusi Mia anksčiau yra pasakojusi, kad atidaryti restoraną buvo mažytė slapta svajonė, tačiau restorano atidarymo vakarą prisipažino, kad nuosavas restoranas – vyro Nerijaus užgaida, tapusi realybe. „Tai daugiau jo noras, jis labai mėgsta suktis virtuvėje, – šypsojosi Mia. – Aš labiau mėgstu kitus dalykus daryti, tačiau man labai patinka turėti daug veiklos, o jos, turint restoraną, netrūksta.“

Vis dėlto ši graži istorija netruko subliūkšti. Darbuotojai ėmė skųstis, esą Mia nemoka šiems atlygio. Žiniasklaidoje ėmė mirgėti juodoji Mios verslo pusė ir netrukus restoranas dėl užgriuvusių bėdų buvo uždarytas.

Sako, kad ši vieta – užkeikta

Mia nebuvo pirmoji atlikėja, šioje vietoje atvėrusi restorano duris. Dar prieš „Pepe“ ši vieta vadinosi „Laisva“. Restorano iškaba, papuošta oranžine žvaigžde, primenančia prieš dešimtmetį populiaraus realybės šou „Kelias į žvaigždes“ logotipą, priminė, kad restorano savininkė Donata Gutauskienė-Laisva būtent ten pradėjo kelią į šlovę.

Deja, Laisvai taip pat nepavyko čia įkurti klestinčio restorano. DELFI apie verslą kalbinta Donata neslėpė, kad sužinojusi, jog čia sėkmę bandys ir Mia, bandė ją atkalbėti. Vis dėlto pastangos buvo bevaisės.

Donata Gutauskienė-Laisva

Negana to, D. Gutauskienė-Laisva pasidalijo ir istorija, esą ši vieta gali būti užkeikta. „Kai mes į tą vietą įkėlėme kojas, susipažinome su prieš tai buvusiu savininku, kuris mums papasakojo savo istoriją. Vėliau mums pasakojo ir vietiniai, kad dar prieš mus buvę savininkai kvietė kunigą, kad vos ne sienas šventintų, kad galų gale pasisektų toje vietoje verslas, bet irgi nepasisekė.“

Tiesa, D. Gutauskienė-Laisva daro kiek žemiškesnes išvadas: esą Lietuvoje apskritai sunku būti verslininku, o ir vieta buvo tiesiog nepalanki – toli nuo miesto centro. „Visoje Lietuvoje yra smukęs poilsiautojų kiekis, tai ypatingai Druskininkuose, kuriuose buvo džiaugiamasi, kad atvyksta rusai, baltarusiai. Ir būtent tas objektas nėra pačiame Druskininkų centre, tad jis mažai lankomas.

Mios restorano „Pepe“ atidarymo akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)