Žinomas pramogų pasaulio atstovas bei turizmo agentūros bendraturtis Saugirdas Vaitulionis trečiadienio rytą feisbuke išliejo savo apmaudą.

„Atsidariau kompą, pamačiau oranžinę mordą – uždariau. Panašiai jaučiausi ir po brexito, ir po Karbauskio. Amerika, kvailute, ką tu darai???“ – retoriškai klausė S. Vaitulionis.

Televizijos veidas Mindaugas Sėjūnas savo paskyroje kandžiai pasveikino Vladimirą Vladimirovičių Trumpą su pergale.

Skaudžių kirčių negailėjo ir aštrialiežuvis žurnalistas Andrius Užkalnis, socialiniuose tinkluose išjuokęs lietuvius. Esą jie juokiasi iš JAV rinkimų, tačiau patys į valdžią yra rinkę ir Rolandą Paksą, ir Viktorą Uspaskichą, ir Loretą Graužinienę.
Andrius Užkalnis
Kiek optimistiškiau į JAV prezidento rinkimus pažvelgė atlikėjas Marijus Mikutavičius, trečiadienio rytą feisbuko bičiulius pasveikinęs su nauja diena ir teigęs, kad dalis mūsų, sužinoję rinkimų rezultatus, tiesiog išsikeps blynų.
Marijonas Mikutavičius

Kiek detaliau savo mintis išreiškė ir „Užkalnio“ žurnalo vyr. redaktorė Fausta Marija Leščiauskaitė:

JAV prezidento rinkimai mano manymu parodė du dalykus:

1. Daugelis mūsų gyvena burbule: savęs, savo įsitikinimų, savo galimybių, savo žinių, savo intelekto, savo aplinkos ir žmonių, savo kasdienybės, savo vilčių, savo baimių. Tas gyvenimas burbule yra labiau normalus nei nenormalus, tačiau trukdo matyti, koks pasaulis yra iš tikrųjų: kiek mažai žmonių pasaulyje gyvena gerai, kaip skirtingai žmonės protauja, kokie per šviesmečius skirtingi jų norai.
Fausta Marija Leščiauskaitė

Žiūrėdama į savo aplinką sakyčiau, kad pasaulis yra labai šviesus - neskaitant vienos kitos musmirės ir puvėko, neskaitant mažų, o ne gigantiškų skirtumų, žmonės yra geri, gražūs ir protingi. Panašiai atsitiko ir su Lietuvos Seimo rinkimais: mes vėl negalvojome, kad kažkam galėtų patikti piemenys su klumpėmis, ralio ralio. Tai, ką kažkas vadino pasikėlimu, kita pusė vadino orumu. Tai štai, kaip veikia tas burbulas - trukdo pamatyti, koks pasaulis yra iš tikrųjų. Rinkimai tą burbulą trumpam susprogdina ir visus aptaško - štai kokia ta JAV: neskaitant to, kad tai - mano svajonių šalis, vis tiek pusė ten gyvenančių - bedančiai rednekai.

2. JAV balsus skaičiuoja nepalyginamai greičiau nei Lietuva.

Sužinojusi rinkimų rezultatus, manekenė Solveiga Mykolaitytė suskubo pacituoti jai patikusius viešųjų ryšių eksperto Mykolo Katkaus žodžius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (384)