Savaitgalio pusryčius Liutauras neabejodamas vadina maža dienos švente. „Juk net ir prisakyta taip: sekmadienį švęsk“, – juokiasi ir pasakoja, kad savo šeimą labiausiai mėgsta palepinti Benedikto kiaušiniais. Prisigalvoja įvairiausių jų derinių, labiausiai vykę, atkeliauja į „Meat Steak House“ virtuvę.

„Darbo dienomis ilgai prie pusryčių stalo nepasėdėsi“, – sako Liutauras ir priduria, kad jo savaitgalio pusryčiai visada užtrunka. Neretai jie nejučiomis išsitęsia iki pietų, o tuomet – ir vakarienė netoli. Virtuvės šefui patinka savaitgaliais prie viryklės pastovėti ilgiau, pagaminti sudėtingesnių patiekalų, – kad šeima būtų patenkinta.

Būna ir tokių šeštadienių bei sekmadienių, kai Liutaurui laiko prie viryklės leisti visai nesinori. Tuomet su šeima pusryčių jis keliauja į restoraną. „Žinau, mane pamaitins skaniai, o pačiam niekuo rūpintis nereiks“, – Liutauras kartais mėgsta pasijusti restorano lankytoju. Šefas įsitikinęs, kad pusryčiai mieste – geriausia išeitis tiems, kuriems virtuvė ir maisto gamyba nesukelia daug malonių emocijų.

Ką paprastai pusryčiams valgo garsiausias Lietuvos šefas? „Be kiaušinių jų neįsivaizduoju, man labai patinka Benedikto kiaušiniai, mėgstu gerą omletą, blynelius“, – sako Liutauras ir priduria, kad juodos duonos sumuštinis su druska pabarstytu kietai virtu kiaušiniu ant viršaus yra vienas iš labiausiai mėgstamų jo sumuštinių. Tačiau tik – darbo dienos pusryčiams.

Prašmatniais pusryčiais mėgavosi gausus būrys Liutauro bičiulių: Andrius Užkalnis su mylimąja Fausta Marija Leščiauskaite, Marius Berenis su sužadėtine Sigita Grabauskaite, Julia Janus su vyru Stasiu Baltakiu, Kristina Zmailaitė su vyru Edmundu Seiliumi ir būrys kitų.

Pusryčių akimirkos – nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)