Žirgų lenktynėse visi dalyviai statosi savo palapines ir ten kuria mažyčius atskirus pasaulius, bandydami žiūrovus privilioti išskirtiniais vaizdais, o žiniasklaidą – populiariausiomis asmenybėmis. Ne paslaptis, kad pastarosioms sumokamos nemenkos sumos už šį vizitą.

„Greičiausias pasaulio žmogus Usainas Boltas Australijos ženklo „Crown“ rinkodarai kainavo apie 400 tūkstančių australijos dolerių (apie 280 tūkstančių eurų – DELFI), Sarah Jessica Parker ir Paris Hilton – maždaug po milijoną Australijos dolerių (po beveik 700 000 eurų – DELFI), o Mischa Barton – pusę tiek. Tačiau honorarai yra tik viena medalio pusė, – DELFI pasakojo Ž. Grigaitis. – Atrodo, kad laikai keičiasi. Šie metai parodė, kad pasaulinių žvaigždžių sumažėjo, pradėjo žibėti australiškos žvaigždės, tokios kaip Jennifer Hawkins, Dani Sheeve ar Elsa Pataky.“

Žilvinas pastebėjo, kad šiais metais Žirgų lenktynių organizatoriai pakeitė ir dar kai ką: „Visų ekskliuzyvinių palapinių svečiai apdovanojami įvairiomis pagarbos dovanomis. Jos gali būti įvairios: nuo lėktuvų bilietų bet kokia kryptimi, kur tik skrenda „Emitares“ oro linijos, iki brangių dovanėlių ar vintažinio „G.H.Mumm“ šampano butelių. Dar daugiau, kai kurios kompanijos tas dovanas dar ir personalizuoja uždėdamos monogramas ant brangių pirkinių, lagamino informacninių laikiklių, piniginių ar dėklų akiniams“.

Žirgų lenktynėse apsilankęs Žilvinas pastebėjo, kad kai kurios kompanijos taip rūpinasi savo svečiais, kad ne tik VIP transportu jas paima iš namų ar viešbučių, o vėliau ten pat ir parveža, bet ir įteikia staigmenėlių geresniam rytui. „Apie lietpalčius, skėčius ar skrybėles, kepuraites ar kremą nuo saulės jau nešneku. Tai – būtinybė“, – šyptelėjo verslininkas.

Šįmet savo svečius ypatingai pamalonino „“ grožio oazė. „Per tris dienas jie spėjo sunaudoti 612 lūpų dažų pakuočių, 120 flakonų plaukų lako, 300 nagų lako buteliukų... O kur dar dovanėlės. Kiekvienam svečiui buvo įteikti maišeliai su prekėmis, kurių vertė – apie 100 Australijos dolerių (apie 70 eurų – DELFI), – skaičiavo Ž. Grigaitis. – Kitos kompanijos taip pat teikia dovanas: kvepalus, kremus, kvepiančias žvakes ar panašiai.“ Žilvinas šypteli, kad mažos dovanėlės visuomet gerai nuteikia ir palieka nuostabių prisiminimų.

Trečioji Žirgų lenktynių diena tituluojama Moterų diena. Ji pati spalvingiausia. „Deja, šios dienos prizinis fondas tėra 1,2 mln. Australijos dolerių (831 tūkst. eurų – DELFI). Tai niekai pneprilygsta pagrindiniam prizui, kuris šįmet atiteko vokiečių kilmės žirgo turėtojui – 6 milijonai dolerių (4 milijonai 154 tūkst. eurų – DELFI), – milžiniškas sumas įvardijo Žilvinas. – Auksinis trofėjus yra visų geidžiamiausias ne tik dėl pinigų, bet ir dėl garbės. Kartais ta sėkmė niekad neatsisuka, todėl reikia ir sėkmės, ir duomenų bei proto. Ir, žinoma, tiesiog pasisekimo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)