„Tai buvo 1991-aisiais. Tuometinėje „Litexpo“ parodų salėje vyko festivalis „Vilniaus madų dienos“. Dalyvavome jame su dizainere Vida Simanavičiūte, kartu pristatėme savo „Baltąją kolekciją“. Atsimenu, prisipirkome balto sintetinio audinio atraižų ir sukūrėme gal 12 ar 13 modelių. Drabužius demonstravo mano kurso draugės, pažįstamos tapytojos ir dizainerės, dabar visos garsios menininkės“.

Į „Litexpo“ Juozas grįžta po dvidešimt penkerių metų. Lapkričio 20 dieną Lietuvos parodų ir kongresų centre dizaineris pristatys savo naują, 2017 metų pavasario-vasaros kolekciją. Kaip įprasta, kolekcijos sumanymas kruopščiai slepiamas iki paskutinės minutės, tačiau paslapties šydą Juozas šiek tiek praskleidžia, prasitardamas, kad jo idėjai įgyvendinti buvo būtinas labai ilgas podiumas.

„Arenoje, kur paprastai vykdavo mano kolekcijų pristatymai galima nutiesti 50 metrų podiumą, „Litexpo“ centre šiais metais statysime 100 metrų ilgio podiumą“, - sako Juozas ir priduria, kad tokio ilgio podiumai paprastai ir būna statomi visuose didžiausiose Europos madų parodymuose.

Juozas neabejoja, kad tuomet, kai manekenė ilgai eina podiumu, galima geriau apžiūrėti dizainerio kūrinį, atkreipti dėmesį į detales. „Lėtai vaikščioti ir sukinėtis ant trumpo podiumo - pasaulyje seniai nemadinga ir itin senamadiška“, - tikina dizaineris.

„Litexpo“ salės erdvė labiausiai tinka šių metų kolekcijos stilistikai. „Ji, beje ypatingai atskleis mūsų šių dienų aktualijas“, - žada Juozas ir priduria, kad netgi pirmoji eilė, į kurią paprastai nori patekti visi kolekcijos svečiai, bus daug ilgesnė nei praėjusiais metais. Vakare joje kolekciją stebės garsūs ir žinomi Juozo klientai, o per pirmąjį pasirodymą, 17 val. į pirmąją eilę bus galima nusipirkti bilietus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)