Sandra Grafinina žiniasklaidai pasakojo apie sumuštą ir net reanimacijoje atsidūrusį vyrą, tikino, jog kreipėsi į advokatę, policiją ir siekia kuo greičiau surasti vyrą penktadienį sužalojusius ir apvogusius asmenis.

DELFI antradienį susisiekus su Šiaulių apskr. VPK atstove Gailute Smagriūniene iš pradžių paaiškėjo, kad nei S. Grafinina, nei jos vyras dar nėra kreipęsi į policiją, o į ligoninę jis taip pat nebuvo įkėlęs kojos. Netrukus patys pareigūnai nuvyko į S. Grafininos namus Šiauliuose, kur buvo parašytas pirmasis jos vyro pareiškimas ir pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Netrukus po to, kai DELFI pasirodė straipsnis su nesutampančiomis policijos atstovės ir S. Grafininos pasakojimo versijomis, S. Grafinina susisiekė su DELFI ir dar kartą patikslino faktus. Moteris teigė, kad pora tikrai anksčiau kreipėsi į policiją, taip pat kreipėsi į advokatę, kuri siuntė jų pareiškimą, o penktadienį, kuomet buvo sumuštas jos vyras, į policiją ir greitąją pagalbą buvo skambinta po du kartus.

Trečiadienį, policijos suvestinėje atsirado toks įrašas: „Spalio 25 d. 12 val. 22 min. į Šiaulių apskr. VPK kreipėsi D. Britanijos pilietis (g. 1976 m.), kuris pranešė, kad spalio 22 d., nakties metu, Šiauliuose, Vilniaus g., jį sumušė nepažįstami asmenys. Po įvykio nukentėjusysis pasigedo laikrodžio „Rolex“, vestuvinio žiedo bei 2500 eurų. Nuostolis – 12 650 eurų. Įvykio aplinkybės tiriamos.“

DELFI trečiadienį dar kartą susisiekus su Šiaulių apskr. VPK atstove Gailute Smagriūniene ji teigė, kad buvo išsamiai patikrinta visa tos paros, kurią neva sumuštas vyras, informacija ir nei ligoninė, nei policija jokių žinių apie tai neturėjo.

„Mes perklausėme visus tos paros budėtojų dalies skambučius. Operatyvaus valdymo skambučius, kuriuos gauna budėtojai. Ten jokių skambučių, susijusių su šiais žmonėmis nėra.

Mes peršnekėjome su visais patruliais dirbusiais tą parą mieste. Patruliai reikalų su šiais žmonėmis neturėjo. Susisiekėme su medikais, kurie pasakė, kad toks žmogus pas juos nebuvo atvežtas ir nebuvo gydytas.

Galų gale mes nesulaukėme jokio jų interesus atstovaujančio advokato, kuris kreiptųsi į policiją su pareiškimu apie prieš juos įvykdytą nusikaltimą.

Vyksta ikiteisminis tyrimas dėl vagystės pagal vakar jo parašytą pareiškimą. Jis atsirado vakar, kai mūsų pareigūnai nuvyko pas juos į namus ir tada iš jo buvo paimtas pareiškimas. Jis buvo įspėtas dėl atsakomybės už melagingą pranešimą apie nebūtą nusikaltimą.

Visi parodymai, aplinkybės prieštarauja viena kitai. Šiandien net apie įvykio vietą kalbėti yra sunku. S. Grafinina iš pradžių sakė, kad jis guli reanimacijoje, kad pavogta 4 tūkst. eurų, o dabar iš tų 4 tūkst. liko 2500 eurų pavogta, o jis į ligoninę išvis atvežtas nebuvo“, – sakė G. Smagriūnienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)