DELFI susisiekus su Šiaulių apskrities VPK atstove Gailute Smagriūniene, ji teigė, kad policija nėra gavusi jokio nukentėjusiojo ar jo žmonos pareiškimo, o ligoninė, į kurią turėjo patekti sumuštas vyras, taip pat nepateikė jokių žinių apie įvykį, kaip tai yra įprasta.

Sandra Grafinina DELFI teigė, kad į policiją jau kreipėsi, o šiandien, antradienį, ketina vykti į policijos komisariatą. Tai išgirdusi S. Smagriūnienė teigė tada pirmą kartą ir pamatysianti moterį.

„Nurodytu laiku, 21 dieną – praėjusį penktadienį, peržiūrėjau visos paros įvykius ir mes nesame gavę jokio pranešimo nei iš ligoninės, nei iš S. Grafininos. Galiu pasakyti tik tiek, kad kol kas informacijos neturime ir bandome aiškintis, bet mes jos dar nepažįstame ir iš viso nesame turėję reikalų.

Apie tokius įvykius mums ligoninė iškart praneša. Juk plėšimas ir šitokie pinigai, laikrodžiai, tai – rimtas nusikaltimas“, – sakė G. Smagriūnienė.

Netrukus internete pasirodė ir vaizdo įrašas, kuriame prie vieno Šiaulių klubo vos paeina ir griūna šviesiaplaukė, o jai padeda vyras. Manoma, kad tai būtent S. Grafinina su vyru, kuris neva tą vakarą ir buvo sumuštas.

Vėliau vėl susisiekus su G. Smagriūnienė, ji DELFI pasakojo, kad moteris į komisariatą taip ir neatvyko, tačiau policijos pareigūnai patys ją ir nukentėjusįjį aplankė jų namuose.

„Iki šios minutės jie jokio pranešimo apie tai, kad juos apiplėšė ar sumušė nesiteikė pateikti. Pavyko nustatyti, kad vyras tą naktį tikrai nėra buvęs ligoninėje. Šiandien nuvykus galima konstatuoti, kad jis yra sumuštas, o pats teigia, kad yra ir apvogtas.

Šiandien po pietų pradėjome ikiteisminį tyrimą dėl vagystės. Aiškinsimės visas įvykio aplinkybes, nes ten daug klaustukų. Teks aiškintis, ar iš tiesų buvo vagystė, ar nebuvo, ar jie patys griuvo, kadangi vaizdo įraše matėte, kokios jie buvo būklės“, – sakė policijos atstovė.

S. Grafinina teigė, kad į policiją ji tikrai kreipėsi, o greitoji pagalba buvo kviesta du kartus: „Kreipiausi į advokatę, o ji siuntė pareiškimą. Jie jį gavo ir aš jį turiu. Galbūt tai ne tos apygardos byla, gal dokumentai nesuvaikščiojo, liaudiškai tariant. Mes kreipėmės į policiją, greitoji buvo kviesta du kartus. Įvykis tikrai buvo, bet kadangi aš nevartoju alkoholio, pasijaučiau blogai ir išvykau namo ilsėtis, o vyras patraukė švęsti toliau.“

Pasidomėjus, ar vaizdo įraše, kuriame griūna girta moteris, o vyriškis bando ją pakelti, tikrai S. Grafinina, moteris to neneigė. „Čia buvo gerokai prieš tai. Aš negeriu alkoholio, nesu bandžiusi jokių narkotikų, nerūkau, beveik nevalgau mėsos, mano organizmas nuo 2 taurių šampano apsinuodija. Tą naktį tuo įsitikinau dar kartą, aš negaliu gerti nė lašo, nebent kartą ar du per metus.“

DELFI primena, kad S. Grafinina neseniai pasirodė vienoje televizijos laidoje, kurioje kalbėjo apie vyro turtus ir savo gyvenimą po „Olialia“ projekto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (135)