„Ar dar prisimenate mano skiepų istoriją? Nenustebčiau, jei pamiršote. Aš ir pati ją baigiu pamiršti. Pusantrų metų tiriama byla. Byla, kurioje visiems viskas aišku, tačiau prokuratūrai, matyt, vis dar yra klausimų... O gal ir nėra, gal tiesiog jie neturi tam laiko. Nes seniai viskas detaliai ištirta, tyrėjai darbus užbaigė, prokuratūrai teliko perduoti bylą į teismą, bet... dėl neaiškių priežasčių prokuratūra to nedaro“, – feisbuke savo istoriją pasakojo D. Bosas.

Bendraudama su DELFI Daina tikino, kad siekia skaidrios šios istorijos pabaigos ne tik dėl savo vaiko. „Juk taip gali atsitikti bet kam“, – kalbėjo moteris ir pridūrė, jog iki šiol gauna labai daug laiškų, kuriuose žmonės rašo, jog nė nebūtų pagalvoję, kad taip gali nutikti, jei ne jos istorijos viešumas.

Anot pašnekovės, ši istorija privertė susvyruoti mediko instituciją, tad joje būtinas aiškumas.

„Šiais IT laikais, kai visas pasaulis geba operatyviai keistis informacija, prokuratūrai tai dar nepasiekiama. Šioje sistemoje visa informacija keliauja tik registruotais laiškais, griežtai iki paskutinės dienos pagal įstatymą išlaikytais terminais. Mes vis dar netaupome nei Valstybės, nei kitų asmenų lėšų, jau nekalbant apie mūsų visų brangų laiką“, – socialiniame tinkle tęsė D. Bosas.

„Tai – pirma byla mano gyvenime. Pirmą kartą iš arti susidūriau su teisėsaugos darbu. Ir dabar suprantu, kodėl žmonės tiesiog numoja ranka ir niekur nesikreipia. Nes, jeigu neturi geležinės kantrybės ir lėšų geriems advokatams, tai gali sėdėti ramus it pelė po šluota, plaukti pasroviui ir laukti net nežinia ko, – kalbėjo D. Bosas. – Galų gale, nukentėjęs žmogus pasijunta dar ir kaltas, gaišindamas prokuroro „laisvą laiką“, įrodinėdamas, jog kažkas padarė nusikaltimą. Bet tai jokiu būdu ne pabaiga. Aš kantri ir lėšų turiu, tad eisiu iki galo.“

DELFI Daina atskleidė, kad nesuvokia, kodėl tokiais laikais prokuratūra jai negali atsakyti elektroniniu paštu. Atsakymas, kurį ji išgirdo, šokiruoja: „Tai nenumatyta reglamente“. „Tai gal keiskime kažką? Juk XXI amžius!“, – rėžė pašnekovė.

Daina nenuleidžia rankų ir teisybės ieško ne siųsdama laiškus, o juos tiesiog nunešdama į prokuratūrą. Tokio pat atsakymo ji prašo ir iš jų – atsakymą įteikti į rankas.

„Dabar supratau, kad jei nėra pinigėlių, tai gali nė nepradėti“, – nusivylusi kalbėjo verslininkė D. Bosas.

DELFI primena, kad visa Dainos istorija prasidėjo 2015 pradžioje. Moteris nuvedė savo dukrą paskiepyti, tačiau suabejojo atlikta procedūra ir pačia medike. Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad uostamiesčio gydytoja Margarita Jadvyga Malukienė veikla vertėsi neteisėtai – licencijos verstis medicinine praktika neturėjo nei ji, nei jos atstovaujamas skiepų kabinetas UAB „Imunoprofilaktikos tarnyba“.

Gydytojai buvo skirta 579 eurų bauda. Teismas iš dalies patenkino D. Bosas prašymą priteisti iš gydytojos bylinėjimosi išlaidas. Gydytoja įpareigota atlyginti 500 eurų bylinėjimosi išlaidas.

„Teismas atsižvelgė į paties pažeidimo pobūdį, atsakomybę lengvinančias aplinkybes: moteris prisipažino padariusi teisės pažeidimą, nuoširdžiai dėl jo gailėjosi, yra sulaukusi 65 metų. Už tokio pobūdžio ATPK pažeidimus baudžiama pirmą kartą. Galiojančių nuobaudų neturi“, – motyvus, kodėl skirta mažiausia bauda, paaiškino Klaipėdos miesto apylinkės teismo atstovas Kęstutis Butvydas.

Tačiau tai tebuvo tik maža D. Bosas pergalė ilgoje kovoje prieš šią gydytoją. Dar aiškinamasi, kokie skiepai iš tiesų buvo suleisti D. Bosas dukteriai ir kokią žalą jos sveikatai tai sukėlė.

Pernai vykusio teismo posėdžio Klaipėdos miesto apylinkės teisme akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)