Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį paskelbė, kad fizinį smurtą prieš žmoną panaudojęs sportininkas pripažįstamas kaltu dėl fizinio skausmo sukėlimo – už tai jam skirta šešių mėnesių laisvės apribojimo bausmė.

Šios bausmės metu A. Duonėla privalės neatlygintinai išdirbti 80 val. globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Kadangi teismo nuosprendis dar neįsiteisėjo ir nuteistas sportininkas jį galės skųsti apeliacine tvarka, bausmės pradžia bus skaičiuojama tik nuo tada, kai teismo verdiktas įsiteisės ir jos vykdymu užsiims Probacijos tarnyba.

Be to, A. Duonėlai teismas uždraudė be bausmę vykdančios institucijos žinios nekeisti gyvenamosios vietos.

„Vengiantiems atlikti laisvės apribojimo bausmę nuteistiesiems apylinkės teismas bausmę vykdančios institucijos teikimu gali pakeisti šią bausmę areštu“, – nurodė baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas.

Baudžiamąją bylą teismas išnagrinėjo neviešuose posėdžiuose, nes tai susiję su privačiu A. Duonėlos ir nuo jo nukentėjusios žmonos gyvenimu. Dėl šios priežasties konkrečios nusikaltimo padarymo aplinkybės taip pat neskelbtinos.

A. Duonėla iš teismų verpeto neišsisuka jau kelerius metus. Ilgo skyrybų proceso su antrąja žmona metu vyras ne kartą teismo slenkstį mynė dėl administracinių teisės pažeidimų. Buvęs olimpietis buvo pričiuptas neblaivus prie vairo, kai vėlyvą naktį vyko namo iš įmonės vakarėlio. Vėliau vairavo neturėdamas tam teisės. Negana to, vairavo ne Lietuvoje registruotą automobilį, kurio valstybiniai numeriai duomenų bazėje buvo pažymėti kaip ieškomi. Tik po kelių valandų trukusio pareigūnų darbo paaiškėjo, kad automobilis nevogtas, tad buvo grąžintas savininkui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)