S. Žutautienė DELFI pasakojo neretai sulaukianti pagalbos prašymų iš įvairiausių Lietuvos kampelių. Ir tai vyksta ne tik darbo metu – net ir laisvalaikiu moteris stengiasi pagelbėti likimo nuskriaustiems, pasidomėti, kaip gi palengvinti jų gyvenimą.

Visų pirma, moteris stengiasi išsiaiškinti, ar pagalba šeimoms iš tiesų reikalinga, mat neretai verksmas dėl vargano gyvenimo iš tiesų pasirodo esąs lengvas, sukčių naudojamas būdas prasimanyti pinigų.

Neseniai S. Žutautienė sulaukė pagalbos šauksmo iš kūdikio besilaukiančios šeimos. Šeimos galva kreipėsi į Sandrą prašydamas pagalbos, mat, jo žodžiais, pats neturi, ką duoti netrukus pasaulį išvysiančiam vaikui.

Šia šeima „TV pagalbos“ žurnalistė domisi jau trečius metus, tad tiksliai žino, jog tai – tik pigus bandymas suminkštinti jos širdį.

„Labas rytas, Sandra, tavęs prašysiu didelės paslaugos, nes mano žmona nėščia, visko reiks mažam leliukui. Sandra, man reikia tavo pagalbos, nes mano žmona nuo manęs laukiasi ir aš nieko neturiu“, – žinutėse rašė vyras.

Bedarbis vyras niekada iš tiesų ir nedirbo. O kam dirbti, kai išlaikyti jį gali žmona ir... televizijos darbuotojai? Bemaž to, S. Žutautienė tikino, jog vyriškis ir pats prisipažino esąs veltėdis. „Jis man ir pats yra sakęs: mane išlaikyti turėtų boba“.

S. Žutautienė neapsikentė asocialaus vyro spaudimo ir nusprendė paviešinti situaciją socialiniame tinkle „Facebook“:

„Iš serijos: kai tampu atsakinga už kiekvieną besilaukiančią.

Šis „rašytojas“ gyvenime nedirbo jokio darbo, nes juk galima viską „nachaliavu“ gauti. Jei neduodi kažko, tai negyvai užmėto grasinimais. Tačiau ne tai liūdniausia. Liūdniausia, jog ir dabar jau aišku, kad dar negimęs kūdikis su tėvais neaugs, nes jiems negalima jo auginti (priežastys rimtos).

Kol nebus priverstinio moterų „sutvarkymo“, tol vaikų globos namai plėsis ir plėsis. Deja, ten daugės jau nuo gimimo, greičiausiai, sergančių vaikų... Nu kiek galima?

Socialinės darbuotojos, gal nuo tų pašalpų kelis eurus nuimkit ir bent spiralei sutaupykit? Va būtent tokia pagalba probleminėms šeimoms būtų efektyviausia, nes periodinis pasisvečiavimas ir pagrūmojimas piršteliu nebepadeda. Rimtai“, – savo feisbuko paskyroje rašė S. Žutautienė.

DELFI S. Žutautienė tikino nuolat sulaukianti pagalbos prašymų. „TV pagalbos“ telefonas, esą, netyla – vargstančių Lietuvoje išties nemažai. Tačiau kaip ir kiekvienoje humanitariniais principais paremtoje veikloje, pasitaiko norinčių nepelnytai pralobti.

Šiuo atveju vyro sukčiavimą suprasti nebuvo sunku – jis pats atvirai pareiškė, kad dirbti tingi, o Sandros pareiga – jam pagelbėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)