Pirmadienį Panevėžio rajone su laida „24 valandos“ apsilankiusi žurnalistė ir dainininkė Donata Gutauskienė papasakojo, ką pamatė.

„Šiandien filmavau istoriją, kuri vos vakar sukrėtė visą Lietuvą. Panevėžio rajone sudegė namas su dviem mažamečiais vaikais...Beje, mama išsigelbėjo, tačiau ar tikrai buvo padaryta viskas, kad būtų išgelbėti ir tie mažučiai?“.

Žurnalistė su filmavimo komanda miestelyje praleido keletą valandų, bendravo su kaimynais, seniūnu, socialiniais darbuotojais. Net sudegusių vaikučių močiutę pakalbino.

„Ir žinot ką? Visi kaip vienas tikino, jog „mama“ nuolatos išgėrinėdavo...Ir tai dar ne viskas, esą jai visada labiau rūpėjo ne vaikų gerovė, o svetimi vyrai... Ir tai tik trupinukai to, ką man pavyko išsiaiškinti ir išgirsti. Taip liūdna ir skaudu. Taip gaila tų vaikučių. Jei būtų mano valia, pirma, aš išvis uždrausčiau alkoholį Lietuvoje! Jūs net neįsivaizduojat, kaip žmonės gyvena kaimuose. Tiksliau ne gyvena, o degraduoja. Ši skaudi situacija yra būtent tokia! Na, o tokias motinas, kurios gimdo dešimtis vaikų net nesusimastydamos, kaip juos reikės užauginti aš tikrai sterilizuočiau! Mano manymu, kitos išeities nėra“, – savo emocijas išliejo Laisva.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)