„Avižinė košė yra geriausias energijos šaltinis. Ji neapkrauna skrandžio, tad prieš startą ją renkasi viso pasaulio sportininkai. Mano dukrytė labai pamėgo košę – jos prašo vos atsikėlusi, tad renkamės greitai paruošiamą. Labiausiai šeimoje mėgstame košes su uogiene“, – sakė olimpietis Mindaugas Griškonis, į renginį atvykęs su savo žmona Diana Lobačevske ir dukryte Atėne.

Renginio metu tėveliai su vaikais leidosi į kelionę apie sveiką mitybą, susipažino su maisto pasirinkimo piramide, sudėliota iš tikrų produktų, vėliau visi skanavo šefų paruoštas košes. Jas svečiai galėjo pagardinti savo mėgstamiausiais ingredientais – riešutais, vaisiais, uogomis, sūriu ar daržovėmis.
Laidų vedėja Livija Gradauskienė renginio metu papasakojo, kad jos šeimoje košė taip pat yra nepakeičiamas pusryčių produktas. Livija atskleidė, kad jos 16-metė dukra koše pusryčiauja, keliaudama į mokyklą tėvų automobilyje.

Šventę surengusios grūdų perdirbimo bendrovės „Malsena“ generalinis direktorius Aldas Baltutis paragino vaikus rytą dažniau pradėti sveikais košės pusryčiais ir ja keisti mažiau vertingus saldžius užkandžius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)