„Avižinė košė yra geriausias energijos šaltinis. Ji neapkrauna skrandžio, tad prieš startą ją renkasi viso pasaulio sportininkai. Mano dukrytė labai pamėgo košę – jos prašo vos atsikėlusi, tad renkamės greitai paruošiamą. Labiausiai šeimoje mėgstame košes su uogiene“, – sakė olimpietis Mindaugas Griškonis, į renginį atvykęs su savo žmona Diana Lobačevske ir dukryte Atėne.
Renginio metu tėveliai su vaikais leidosi į kelionę apie sveiką mitybą, susipažino su maisto pasirinkimo piramide, sudėliota iš tikrų produktų, vėliau visi skanavo šefų paruoštas košes. Jas svečiai galėjo pagardinti savo mėgstamiausiais ingredientais – riešutais, vaisiais, uogomis, sūriu ar daržovėmis.
Laidų vedėja Livija Gradauskienė renginio metu papasakojo, kad jos šeimoje košė taip pat yra nepakeičiamas pusryčių produktas. Livija atskleidė, kad jos 16-metė dukra koše pusryčiauja, keliaudama į mokyklą tėvų automobilyje.
Šventę surengusios grūdų perdirbimo bendrovės „Malsena“ generalinis direktorius Aldas Baltutis paragino vaikus rytą dažniau pradėti sveikais košės pusryčiais ir ja keisti mažiau vertingus saldžius užkandžius.