Į išskirtinę treniruotę atvyko tokie Lietuvoje žinomi žmonės, kaip Deividas Meškauskas, Juozas Liesis, Diana Dargienė bei Livija Gradauskienė. Renginio nepraleido ir sveikatingumo klubų „Impuls“ vadovas Vidmantas Šiugždinis.

Surengta treniruotė ypatinga tuo, kad treneriai su besimankštinančiais vaikais bendravo ausinių pagalba, o su suaugusiaisiais - mikrofonu. Tokiu būdu suaugusieji ir jų atžalos galėjo atlikti skirtingo intensyvumo treniruotes vienu metu.

D. Meškauskas po treniruotės sakė, kad iki šiol sportą su šeima suderinti buvo išties sudėtinga.

„Mano sportinis krūvis ir programa iki šiol buvo sunkiai suderinami su sūnaus noru laisvalaikį praleisti aktyviai ir sportuoti drauge. Šiandien treniruotėje girdėdami skirtingus trenerio nurodymus, sportavome siekdami savo tikslų, tačiau vis tiek buvome drauge“, – džiaugėsi D. Meškauskas.

Žinomas vyras teigė, kad tai puiki galimybė rodyti savo sūnui tinkamą pavyzdį ir padėti jam įprasti prie fizinio krūvio: „Tikiu, kad sūnus įpras aktyviai leisti laisvalaikį, o ne valandų valandas sėdės prie kompiuterio kaip dalis jo bendraamžių.“

Tuo tarpu atlikėja Diana Dargienė po treniruotės šypsojosi, nors ir neslėpė, kad buvo sunku. Moteris teigė žinanti, kad vaikus jau nuo pat mažens būtina skatinti daugiau judėti: „Deja, iki šiol mūsų šeimai kartu pasportuoti pavykdavo nebent lauke. Tačiau ir tai dėl didelio užimtumo išeidavo padaryti nebent savaitgaliais. Dėl to labai džiugu, kad atsirado galimybė pabūti kartu, sportuojant viename klube.“

Livija Gradauskienė DELFI pasakojo esanti itin aktyvi - moteris sportuoja kasdien, o į treniruotes atsiveda ir savo 16-metę dukrą. Tiesa, šiandien treniruotėje dalyvavo mažasis L. Gradauskienės sūnus.

„Esu didžiulė sporto entuziastė ir savo pavyzdžiu galiu pasakyti, kad yra labai svarbu sportuoti net tik dėl fizinės būklės, bet ir dėl dvasinės. Todėl man sportas yra labai svarbu ir skatinu savo šeimą sportuoti: visi šalia kitų savo veiklų turi turėti ir kažkokį sportinį užsiėmimą. Tikiu, kad judėjimas yra nepaprastai svarbus ir būtinas mums visiems“, – sakė moteris.

Pasak V. Šiugždinio, viena šios sporto akademijos įkūrimo priežasčių buvo užtikrinti vaikų fizinį aktyvumą.

„Vaikai vis daugiau laiko praleidžia prie kompiuterių. Lietuvoje mažėjantis fizinis aktyvumas gali būti laikomas viena iš didžiausių problemų, susijusių su visuomenės sveikata“, – sakė V. Šiugždinis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją