Teismas nusprendė atleisti N. Antanavičių nuo baudžiamosios atsakomybės jam ir nukentėjusiajam susitaikius. Nukentėjusysis Žygimtas Blažys savo civilinį ieškinį atsiėmė ir jo teismas nenagrinėjo.

Ligonių kasos ieškinys buvo tenkintas visiškai, N. Antanavičiui tai atsiėjo 800 eurų. Kardomąją priemonę (neišvykti iš šalies) teismas nusprendė panaikinti.

Teismo teigimu, yra pagrindo manyti, kad daugiau nusikalstamų veikų N. Antanavičius nedarys, kadangi anksčiau nėra teistas, dirba. Teismas, spręsdamas klausimą dėl atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės įvertino ir nukentėjusio elgesį, kuris buvo ne visiškai tinkamas.

DELFI primena, kad rugsėjo 23-iąją Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo Nerijui Antanavičiui iškeltą baudžiamąją bylą, kurioje jis kaltinamas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Vyras tai padarė esą gindamas savo sutuoktinės Vilijos Pilibaitytės-Mios garbę.

2015 Liepos 31-osios vakarą N. Antanavičius sumušė Žygimantą Blažį, kuomet švenčiant bernvakarį tarp jų kilo asmeninis konfliktas. Ž. Blažys esą įžeidinėjo Mią, todėl N. Antanavičius du kartus jam sudavė į veidą.

Netrukus vyrai vėl susimušė, šįkart prie prekybos centro, iki kurio kartu atvažiavo. Nukentėjusysis bandė išvengti smūgių ir palenkė galvą, o tuo tarpu N. Antanavičius nenustojo smūgiuoti į kitas kūno vietas, kol Ž. Blažys, praradęs pusiausvyrą, nukrito ir susilaužė ranką.

Po vyrų konflikto, nukentėjusysis patyrė daugybę sužalojimų: nubrozdinimus, rankos lūžį, danties nuskėlimą ir kitus nedidelius sužalojimus. Pastarojo sveikata buvo sutrikdyta ilgesniam nei dešimties dienų laikotarpiui.

Rugsėjo 23-iąją vykusiame teismo posėdyje paaiškėjo, kad konfliktavę vyrai jau spėjo susitaikyti, o N. Antanavičius atlygino dalį žalos jam jau atlygino, o likusius pinigus sumokės artimiausiu metu.

„Pretenzijų neturiu, noriu, kad neteistumėte kaltinamojo“, – teisme sakė Ž. Blažys, tyrimo metu pareiškęs 2 tūkst. Eur ieškinį dėl neturtinės žalos atlyginimo.

Tuo tarpu N. Antanavičius užtikrino, kad daugiau kaip 800 eurų žalą atlygins ir Ligonių kasoms. „Gailiuosi, atsiprašau ir prašau atleisti nuo atsakomybės“, – teisme sakė N. Atanavičius.

Tąkart, remiantis tuo, jog vyrai susitaikė, byloje valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė Audronė Kolbienė pasiūlė kaltinamąjį N. Antanavičių pripažinti kaltu, bet nenuteisti, o atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės šiam susitaikius su nukentėjusiuoju.

Kol vyko ikiteisminis tyrimas, N. Antanavičiui buvo skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)