Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienio popietę vėl atvertė buvusių sutuoktinių, Alvydo ir Dalios, bylą, kurią nagrinėja teisėja Giedrė Norvilienė.

Į teismo salę atvyko abu buvę sutuoktiniai, tačiau, kaip ir praėjusio posėdžio metu, viskas vyko už uždarų durų. „Pakalbėsime Pravieniškėse“, – posėdžio metu DELFI žurnalistams trumpam salę palikęs šyptelėjo A. Duonėla. Išties, straipsnis, kuriuo remiantis iškelti kaltinimai buvusiam olimpiečiui, numato ir laisvės atėmimo bausmę dvejiems metams.

Po daugiau nei dvi valandas trukusio teismo posėdžio, buvusi A. Duonėlos žmona pro žurnalistus praspruko skubiu žingsniu, nesidairydama. Ji šioje byloje ir prašė privatumo, tad jos nagrinėjimas nėra viešas.

Tuo metu A. Duonėla iš posėdžio salės išėjo gerai nusiteikęs, nors nepanoro per daug atvirauti apie bylos metu nagrinėjamą medžiagą. „Esu atviras visiems, tačiau negaliu komentuoti“, – DELFI žurnalistams tikino A. Duonėla pridurdamas, kad ne jis prašė uždaro posėdžio.

Pasidomėjus, ar vyras sutinka su jam pateiktais kaltinimais, jis buvo kategoriškas. „Aišku, kad nesutinku. Neustikau ir nesutiksiu“, – kalbėjo A. Duonėla. Jo advokatas pridūrė, jog posėdžio metu tvyravo normali darbinė nuotaika, nes nesijautė jokio šališkumo. „Liūdna, kai žmogų kaltina, o byloje krūva prieštaravimų“, – pridūrė A. Duonėlos gynėjas.

Kiek vėliau, kalbant su A. Duonėla, paaiškėjo, kad jo žmona jau spėjo rasti antrąją pusę, nors oficialus teismo sprendimas, nutraukiantis jų santuoką, įsigaliojo dar visai neseniai.

Byla A. Duonėlai iškelta remiantis 140 Baudžiamojo kodekso straipsnio 2 dalimi. Tai fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas (mušant ar kitaip smurtaujant sukeltas fizinis skausmas, nežymus sužalojimas ar trumpas susargdinimas). Už šį nusikaltimą, kai šis padarytas prieš giminaitį ar šeimos narį, baudžiama viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

DELFI primena, kad A. Duonėla iš teismų verpeto neišsisuka jau kelerius metus. Ilgo skyrybų proceso su antrąja žmona metu vyras ne kartą teismo slenkstį mynė dėl administracinių teisės pažeidimų. Buvęs olimpietis buvo pričiuptas neblaivus prie vairo, kai vėlyvą naktį vyko namo iš įmonės vakarėlio.

Vėliau vairavo neturėdamas tam teisės. Negana to, vairavo ne Lietuvoje registruotą automobilį, kurio valstybiniai numeriai duomenų bazėje buvo pažymėti kaip ieškomi. Tik po kelių valandų trukusio pareigūnų darbo paaiškėjo, kad automobilis nevogtas, tad buvo grąžintas sąvininkui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)