Nepraėjus nė parai šis portretas, paviešintas feisbuko grupėje „Ačių, ministre!“, sulaukė 3,4 tūkstančių paspaudimų „patinka“ bei daugybės komentarų. Vieni gyrė menininkę, kiti tikino, kad reikia baigti patyčias, o tretiems tai sukėlė dar vieną galimybę padiskutuoti apie prasidėjusius rinkimus ir kandidatus į Seimą.

J. Vaitkutė savo nuomonę apie ministrę išsakė savo feisbuko paskyroje. Išsamiu įrašu socianliniame tinkle mergina džiaugėsi, kad vis daugiau jaunimo eina balsuoti bei ragino tuos, kurie dar nėra nusprendę, eiti ar ne, neabejoti ir nepraleisti progos: „Labai šaunu, o gal tiesiog nerealu, kad švietimo ministrė Pitrėnienė (audronė) pastatė kažkokia jauną mokyklinukę bei išsišokėlę į vietą. Reikia nutildyti visus tuos daugiau besidominčius „purvinu reikalu“ politika moksleivius, kad čia per daug nesikištų ir apskritai, reitingų negadintų, nes jie savo brandos egzaminų žiūrėt labiau turėtų.

Jolita Vaitkutė

Tuoj ateis diena (tiksliau tai spalio 9), kai politikai pradės skaitytis su jaunu rinkėju. Maža statistika: 2012 m. seimo rinkimuose balsavo 18% jaunų žmonių, o jau 2014 metais savivaldybių rinkimuose balsavo 31% , tais pačiais metais 37% prezidento rinkimuose. Ta prasme, per du metus jaunų balsuotojų skaičius išaugo beveik dvigubai. How cool is that? (liet. Kaip tai gerai!) Kai jauni rinkėjai sudarys daugiau nei 40% balsuojančių, kažkaip jau neišeis neatsižvelgti į jų balsus.

Su jaunuoliais nelabai veikia tie senų diedų metodai ir rinkiminiai pažadai: gėlių dovanojimas Gedo prospekte, naujas butas Lazdynuose ar čestūškės apie mafiją (oh so 90’s). Žinau, kad laukiniai internetai šiems politikams nėra labai svarbūs, bet tai yra dėl to, kad jie tiesiog nesupranta interneto. Žinoma, kai koks LRT per ryto laidą parodo jų nusišnekėjimus, gal šiek tiek ir sarmata pasidaro, bet vistiek, ką tas feisbukas.

O feisbukas daro... Kad balsuoti tampa madinga. Politikai tampa memais ir jų nusišnekėjimai pasiekia net tuos, kurie pirmą kartą jų veidą mato, o sužinoję, kad čia gerbiama ministrė, pajaučia svetimos gėdos jausmelį. Aišku, aš kiek įstrigusi savo socialiniame burbule, kur mes penktadienio vakarais skaitome rinkimines programas. Bet kai jau tiek kalbame, tai gal jau būsim atkirtę smegenis, kad pabalsuotume“.

DELFI primena, kad žodis „ačiū“ su klaida papuošė švietimo ir mokslo ministrės A. Pitrinienės rinkiminės kampanijos lankstinukus. Akis badanti klaida ėmė plisti internete, o po kiek laiko net buvo sukurta feisbuko grupė „Ačių, ministre!“.

Jolitos Vaitkutės kurtas Audronės Pitrėnienės portretas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)