Raudonuoju kilimu į pagrindinę teatro salę žengė kelios dešimtys garbių svečių. Visiems jiems šįvakar dainas dovanos „Baltasis kiras“, o ant scenos lipo vis kiti naujų ir jau gerbėjų ratą turinčių laidų vedėjai.

Šventėje pasirodė Agnė Jagelavičiūtė, Aleksandras Pogrebnojus, Agnė Grigaliūnienė, Jurga Klimaitė-Riebling, Katažina Zvonkuvienė, Nomeda Kazlaus, Egidijus Sidaras, Vaida ir Rolandas Skaisgiriai, Justė Arlauskaitė-Jazzu ir daugelis kitų.

Šiame sezone „LRT Kultūra“ stebins visa puokšte naujų laidų: „Pradėk nuo savęs“, „Stop juosta“, „Nacionalinis turtas“, „Nes man tai rūpi“, „Skrendam“, „Stambiu planu“, „Lietuva – Mūsų lūpose“ ir „Maistas ir aistros“.

Andriaus Rožicko diriguojamoje laidoje „Stambiu planu“, pašnekovai kalbės ne apie savo dabartinę veiklą, o vertybes, skonį, emocijas, iškels nepatogias, keistas, asmeniškas temas. Laidos kūrėjų tikslas – atvito pokalbio su svečiu metu supažindinti žiūrovus su pašnekovu ne iš paradinės, žmogiškosios pusės.

A. Smetonos laida „Lietuva – mūsų lūpose“ žada būti interaktyvi, pozityvi, skirta lietuvių kalbos populiarinimui. Tai lyg žaidimas, kurio metu žiūrovai galės ne tik sužinoti apie mūsų kalbos raidą, naujausią literatūrą, išgirsti gyvąsias tarmes, bet ir dalyvauti unikaliame gyvame procese: teikti siūlymus viktorinai ir laimėti specialius laidos prizus – knygas. Pagrindinis uždavinys – kurti naujadarus, kurie pakeistų arba nukonkuruotų į lietuvių kalbą besiverčiančias svetimybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)