Filmą kūrusi Jurgio komanda, lankiusi lietuvių diasporą JAV, aiškinosi kas padeda čia gyvenantiems lietuviams išsaugoti savo tapatybę, tradicijas ir meilę Lietuvai. Kelionės metu išgyventi nuotykiai, lietuvių išeivijos patirtys, išsaugoti meno kūriniai, autentiškos dainos, anekdotai ir receptai – visa tai tapo Jurgio kelionių dienoraščio dalimi.

„Jeigu prieš šią kelionę kas nors manęs būtų paklausęs ar esu lietuvis, nedelsiant būčiau atsakęs „taip!“, nors ir nenorėdamas pripažinti sau, kad tą sakau su šiokia tokia dvejone“,- pasakoja Jurgis Didžiulis. Pasak jo, kelionė į JAV, kurios metu didžiausias dėmesys buvo skiriamas lietuvių bendruomenių lankymui, tyrinėjimui ir fiksavimui, netikėtai virto savęs paties pažinimo procesu.

„Ši kelionė man padėjo geriau suprasti kas aš esu. Padėjo suvokti, kad aš nesu lietuvis, o pasaulio pilietis, kuriam lietuvybė yra kertinė identiteto dalis ir kelionės po JAV metu supratau, kad aš toks tikrai nevienintelis“,- patirtais įspūdžiais dalinasi Jurgis.

Jurgis Didžiulis kartu su kūrybine komanda tikisi, kad šis filmas taps žingsniu, padėsiančiu vienyti visame pasaulyje gyvenančius lietuvius ir kurti naują, gyvybingą ir šiuolaikišką globalios Lietuvos bendruomenės tinklą.

Dokumentinio filmo „What it means to be Lithuanian“ premjeros metu susirinkusieji turės galimybę ne tik daugiau sužinoti apie Lietuvos išeivijos gyvenimą, bet ir išgirsti ansamblio „Ave Vita“ atliekamus kūrinius, pamatyti naujausius „LT identity“ dizaino kūrinius, pasivaišinti lietuviškomis vaišėmis ir pabendrauti su kitais pasaulio lietuviais.

Vietų skaičius kino salėje ribotas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)