„Daugiau nei pusė mano draugų jau seniai nebegyvena Lietuvoje... Kad ir kaip bebūtų liūdna, bet tokia realybė. Aš taip pat neatmetu galimybės, jog vieną dieną teks palikti mūsų vargingą šalelę, todėl, kad savo sūnui ateities aš čia nematau. O ir palikti jau nėra ko... Visi kažkur ten...

Deja, mūsų valdžia vis dar ieško įvairiausių būdų, kaip dar ką nors apmokestinti, nes vis dar maža. Reikia išvyti visus likusius, kurie dar kažkaip kabinasi pasilikti čia. Liūdnas vaizdelis klausant ir žiūrint realybei į akis“, - feisbuke niūriomis, tačiau realybę atspindinčiomis mintimis dalijosi V. Pilibaitytė-Mia.
Mia ir sūnus Matas

Pesimistinės prognozės, regis, sklinda ne tik iš ar nuo algos iki algos gyvenančių asmenų lūpų. Apie kainų augimą prabyla vis daugiau pramogų, verslo pasaulio atstovų.

Penkiolikmetis Mios sūnus Matas vis dar kremta mokslus Lietuvoje, tačiau ateityje atlikėja atžalą mato karjeros siekiantį svečioje šalyje. O ir tokiems planams ji turi svarią priežastį.

V. Pilibaitytė-Mia
„Nenoriu varyti Dievo į medį, ne visi pas mus blogai gyvena, bet didžioji dauguma nesuduria galo su galu“

„Dirbančio žmogaus algos prilygsta pašalpai. O ir šiaip, pas mus didžiulė netvarka. Žmonės su aukštaisiais išsilavinimais yra priversti emigruoti, nes prasėdėję prie knygų visus gražiausius jaunystės metus, turi dirbti už nepadorų atlygį.

Nenoriu varyti Dievo į medį, ne visi pas mus blogai gyvena, bet didžioji dauguma nesuduria galo su galu“, – DELFI pasakojo atlikėja.

Pasiteiravus, ar iš atlikėjų honorarų Lietuvoje pragyventi, vis dėlto, įmanoma, V. Pilibaitytė-Mia buvo atvira - normaliai gyvenimo kokybei užtikrinti pinigų užtenka, tačiau yra kita bėda...

„Pragyventi tikrai galima, bet lyginant mūsų atsidavimą savo darbui ir darbo kokybę scenoje, honorarai labai maži. Kiekvienas atlikėjas norėtų scenoje parodyti nepamirštamą šou.

Deja, norint tai padaryti, reikalingi didžiuliai pinigai. Tad ir honorarai turėtų ženkliai kilti. Dėl to, manau, atsirastų labai mažai užsakovų, kurie galėtų sau leisti tokį šou“, – teigė ilgus metus scenoje pasirodymus rengianti V. Pilibaitytė-Mia.
Vilija Pilibaitytė-Mia
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (261)