Romas Zabarauskas

„Rytas su tiek daug emocijų dėl knygos, ir staiga tokia mirtis, – savo feisbuko anketoje rašė režisierius Romas Zabarauskas. – Manau, Leonidas Donskis buvo tas žmogus, kuris tikėjo, kad spės pamatyti vakarietišką, laisvą, žmogaus teises ir orumą gerbiančią Lietuvą. Ačiū jam už visą darbą, siekiant teisingų pokyčių. Ilsėkitės ramybėje, o mes turime tęsti darbus toliau, įkvėpti jūsų pavyzdžio.“

Dalia Ibelhauptaitė

Prie žinomo režisieriaus gretų prisijungė Lietuvos ir Didžiosios Britanijos teatro režisierė – Dalia Ibelhauptaitė. Ji neslėpė sielvarto dėl L. Donskio netekties savo socialinio tinklo paskyroje: „Visiškas siaubas... Jis buvo vienas šviesiausių žmonių, kuriuos turėjo Lietuva... Neįmanoma patikėti...“, – mintimis dalinosi D.Ibelhauptaitė.

Su skaudžia naujiena negalėjo susitaikyti artistas, cirkininkas – Viačeslavas Mickevičius. Artistas išreiškė pagarbą ir liūdesį asmeninėje „Facebook“ paskyroje: „Mirė vienas tų žmonių, kuris man visą laiką priminė, koks žmogus gražus gali būti savo protu ir erudicija. Nereikia jokių raumenų ar pilvo preso.

Viačeslavas Mickevičius

Prabangių rūbų ir nuotraukų iš elitinio vakarėlio. Nereikia naujos mašinos ir kas pusmetį keistį naują damą. Sudominti jaunimą ne kas savaitgaliniais, vis kitais vaizdais pro viešbučio langą, o savo erudicija ir išprusimu. Jėga, grožis, jaunystė su metais dingsta, o protas ir erudicija su metais tik plečiasi ir aštrėja. Žmogaus nėra, bet mes daug iš jo galime išmokti.

P.S. Šią vasarą dirbome su Leonidu vaikų stovykloje. Nors dirbome kartu, bet tai ir neradau laiko persimesti žodeliu. Kol esame čia, Tu ilsėkis ramybėj“, – poetiškai mintis dėlioja V.Mickevičius

Jurgis Didžiulis

Savo nuoskaudomis socialiniame tinkle dalinosi dainininkas Jurgis Didžiulis: „Rojaus bendras intelekto koeficientas pakilo bent jau keliais taškais šįryt. Tikrai fainiau ten bus su tokia kompanija. O Lietuvoje labai trūks tiek jo širdies, tiek jo proto“, –nuogąstavo atlikėjas.

Leonidas Donskis anapilin iškeliavo rugsėjo 21-osios rytą. Lietuvos šviesuolį ištiko staigi mirtis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)