Dizaineris džiaugėsi sėkmingu bendradarbiavimu su sporto ir laisvalaikio aprangos gamintoju: „Dirbti su didžiule komanda, nuolat jaučiant visapusį palaikymą, buvo neįkainojama patirtis. Norėjome sukurti visomis prasmėmis natūralią kolekciją. Tikiuosi, kiekvienas, vilkintis šiuos rūbus tai pajus.“

Pasak R. Kalinkino, iššūkis buvo iš variantų gausos atrinkti sėkmingiausius: „Sukūrėme daugybę skirtingų modelių, atspaudėme begalę įvairių raštų, tada laukė didelė užduotis – atrinkti geriausius, kad kolekcijoje liktų esminiai elementai.“

Beje, likus pusmečiui iki oficialaus pristatymo, drabužius nuolat testavo pats dizaineris su žmona Agne: „Mielai vilkėjom prototipus, stebėjom, ar patvarūs, ar leidžia kvėpuoti odai. Siekėme, kad jie būtų tokie, kuriuos norisi vilkėti kasdien.“

Pasveikinti iššūkių nebijančio R. Kalinkino skubėjo gausus būrys mados mylėtojų ir bičiulių: Simona Nainė, Ieva Mackevičienė, Justė Arlauskaitė-Jazzu, Indrė Kavaliauskaitė, Erica Jennings, Dovilė Filmanavičiūtė-Miss Sheep, Rima Olberkytė-Stankus, Kęstas Rimdžius, Agnė Gilytė, Agnė Grigaliūnienė, Gytis Ivanauskas, Aistis Mickevičius, Laura Vagonė, Gabrielė Martirosianaitė, Toma Jankauskaitė, Mantas ir Indrė Stonkai.

Aktyvaus laisvalaikio drabužių pristatymui pasirinkta sveikos gyvensenos tema: svečiai įvertino kolekcijos modelius, besivaišindami šviežiomis šalto spaudimo sultimis „The Urban Garden“.

Kaip tik nuo šios, rugsėjo 20 dienos, kolekciją galima įsigyti visose šalies parduotuvėse „Audimas“. Nekantriausi pirkėjai galėjo iš anksto užsisakyti patikusius drabužius internete.

Artėjant pristatymui, išskirtinę galimybę pasimatuoti ir įvertinti naująją kolekciją turėjo ištikimiausi R. Kalinkino kūrybos gerbėjai – kūrėjo bičiuliai ir žinomi žmonės: Asta Valentaitė, Donatas Montvydas, Indrė ir Jogaila Morkūnai, Ieva ir Rolandas Mackevičiai, Vaidas Baumila, Saugirdas Vaitulionis ir kiti. Socialiniuose tinkluose atnaujintą įvaizdį su „Robert Kalinkin x Audimas“ tiesiai iš Norvegijos rodė televizijos ir radijo laidų vedėjas Jonas Nainys, dainininkės Jazzu, Miss Sheep, E. Jennings džiaugėsi naujomis suknelėmis, o jogos mokytoja, šokėja Milana Jašinskytė naujos kolekcijos drabužius vežėsi net į Rio de Žaneirą. Kaip ir kolekcijos modelius, taip ir šiuos aktyvius miesto žmones vienija judėjimas išvien su gamta.

Beje, R. Kalinkinas turi progą švęsti ne tik oficialų kolekcijos pristatymą. Šią savaitę, po dviejų metų tylos, Strasbūro teismas priėmė dizainerio ir Žmogaus Teisių Stebėjimo Instituto pateiktą itin didelio atgarsio susilaukusią bylą dėl saviraiškos laisvės nagrinėjimui iš esmės. Europos Žmogaus Teisių Teismas teismas spręs, ar Lietuva pažeidė Europos žmogaus teisių konvenciją, uždrausdama R. Kalinkino renginio reklamą su meniniais personažais, kuriuos viena Lietuvos vyskupija prilygino Jėzui ir Marijai. Tai, pasak dizainerio, yra didelis žingsnis pirmyn ir didelė tikimybė sulaukti precedento neturinčio sprendimo dėl laisvės kurti tokį meną, kuris kelia diskusijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)