Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Ugnius Trumpulis antradienį jau antrą kartą nesėkmingai bandė atversti baudžiamąją bylą, kurioje N. Antanavičius kaltinamas dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo. Nusikaltimą kaltinamasis padarė esą gindamas savo sutuoktinės Mios garbę.

Teismas buvo informuotas, kad N. Antanavičius serga – nedarbingumo pažymėjimas buvo išduotas iki trečiadienio.

„Jis blogai jaučiasi, negali kalbėti, yra pakilusi temperatūra“, – tikino kaltinamojo advokatė.

Savo ruožtu N. Antanavičius irgi atsiuntė laišką teismui. Kaip nurodė bylą nagrinėti turintis teisėjas, kaltinamasis laišką elektroniniu paštu teismui atsiuntė 1 val. nakties – jame nurodė, jog serga ir stebėjosi, jog teisėjas nutarė į teismą atvesdinti kaltinamąjį, kuris jau kartą neatvyko nenurodęs jokios priežasties, atvesdinti.

„Kodėl teisėjas liepė atvesdinti, nes man iki 38 laipsnių yra pakilusi temperatūra,turiu važiuoti atlikti tyrimus, plius mano advokatas dar nesusipažino su byla“, – naktiniame laiške rašė N. Antanavičius.

O Karoliniškių poliklinikos medikai teismui nurodė, kad dėl ligos N. Antanavičius negali atvykti į „ugdymo įstaigą“, taip pat pažymėjo, jog dėl ligos kaltinamajam rekomenduojama vengti susibūrimo vietų.

Teisme taip pat paaiškėjo, kad policijos pareigūnas, turėjęs N. Antanavičių atvesdinti į teismo posėdį, pirmadienį su kaltinamuoju susitiko prie teismo – čia jis policininkui perdavė pažymą, jog serga. Tai labai nustebino teismą – sirgdamas N. Antanavičius negali atvykti į bylos nagrinėjimą, bet atvažiuoti iki teismo gali.

Bylos taip ir nepradėjęs nagrinėti teismas posėdį dar kartą buvo priverstas atidėti, nors į jį buvo atvykusi ir kaltinamojo advokatė, ir valstybinį kaltinimą palaikanti prokurorė, ir nukentėjusiuoju pripažintas vilnietis Žygimantas Blažys.

Būtent dėl išpuolio prieš Ž. Blažį yra iškelta baudžiamoji byla. Jos duomenimis, 2015 m. liepos 31 d. vakarą N. Antanavičius sostinės Trinapolio g. su su keliais vyrais ir Mia atvažiavo prie sporto klubo, kur tarp jų kilo asmeninis konfliktas būtent dėl dainininkės Mia – esą Ž. Blažys ją įžeidinėjo, todėl N. Antanavičius du kartus nukentėjusiajam sudavė į veidą. Nepraėjus nė valandai vyrai vėl susimušė, šįkart prie prekybos centro, iki kurio kartu atvažiavo.

Tuomet nukentėjusysis bandė išvengti smūgių palenkdamas galvą, o N. Antanavičius esą smūgiavo į kitas kūno vietas. Nukentėjusysis, neišlaikęs pusiausvyros, krito ant žemės, jam lūžo ranka.

Po vyrų konflikto, nukentėjęs asmuo patyrė daugybę sužalojimų: nubrozdinimus, rankos lūžį, danties nuskėlimą ir kitus nedidelius sužalojimus. Pastarojo sveikata buvo sutrikdyta ilgesniam nei dešimties dienų laikotarpiui.

Pats Ž. Blažys žurnalistams kaltinimų N. Antanavičiui nekomentavo ir tvirtino, jog tai, kas nutiko, liečia tik jį ir kaltinamąjį. DELFI žiniomis, gali būti, kad Mios vyras baudžiamosios atsakomybės išvengs – nukentėjusysis svarsto galimybę su juo susitaikyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)