Nors kalendoriuje dar tik rugsėjis, garsenybės mielai rinkosi į šventinį akademijos atidarymo vakarą ir nekantravo išbandyti ekstremalias linksmybes.

Geros nuotaikos kupinoje šventėje dalyvavo Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, politiko Artūro Paulausko žmona Jolanta Paulauskienė su vaikais, fotografė Jurga Anusauskienė, kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas – Makalius, TV laidų vedėjas Arnas Mazėtis, aktorė Redita Dominaitytė, treneris Tadas Pocius ir kiti pramogų, politikos ir verslo pasaulio atstovai.

Tai pirmoji tokia akademija Baltijos šalyse. Joje pastatyti slidinėjimo simuliatoriai leidžia dešimt kartų greičiau nei natūraliose ar dirbtinėse trasose išmokti slidinėti. Simuliatorius akademijoje įrengė didžiausia pasaulyje jų gamintoja iš Olandijos, kurios specialistai taip pat apmokė Vilniuje dirbančius instruktorius.

Šventės akimirkos – nuotraukų galerijoje:

„Idėja steigti tokią akademiją gimė analizuojant verslo praktiką mano gimtojoje šalyje Olandijoje, kur slidinėjimas – labai populiari laisvalaikio praleidimo forma. Ruošdamiesi žiemos sezonui, olandai intensyviai treniruojasi dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, norėdami maksimaliai maloniai praleisti ir išnaudoti poilsiui ant slidžių ar snieglenčių skirtą laiką bei, svarbiausia, apsisaugoti nuo galimų traumų. Jas patyrus žmones susiduria ne tik su fiziniais, bet ir finansiniais sunkumais – brangiai kainuoja jų pargabenimas ir gydymas“, – sako akademijos steigėjas Richard Schrijer.

Jo teigimu, tiek Olandijoje, tiek jau ir Lietuvoje į „Slidinėjimo akademiją“ žmonės atvyksta ne tik ruoštis pramogoms kalnuose, bet ir pasportuoti – valanda ant slidžių ar snieglentės prilygsta intensyviai kardio treniruotei. Taip pat klientai čia atveda savo mažuosius, kuriems simuliatoriai – tinkamiausia vieta mokytis slidinėti. „Dažnai kalnuose ar Lietuvoje veikiančiose slidinėjimo trasose suaugę yra priversti praleisti valandų valandas mokydami vaikus ar prižiūrėdami juos. Tuo pat metu besimokantys tampa nepatogia kliūtimi jau gerai slidinėjantiems. Tuo tarpu akademijoje vaikus individualiai treniruoja profesionalūs instruktoriai, mažieji turi galimybę stebėti savo judesius ir iš karto mokytis taisyklingos stovėsenos bei judesių“, – sako Richard Schrijer.



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)