Savo feisbuko paskyroje jaunas vyras pasidalijo tokiu įrašu:

„Advokatas Rolandas Jakonis iš manęs pavogė 3100€ (bent jau taip atrodo).
Rolandai, norėčiau, kad viską paaiškintumėt. Atsilieptumėte ar tiesiog atsirastumėte.

Gavau iš teismo nuosprendį, kad man reikia sumokėti 450€, Mantui – 350€. O Giedriui namų areštas 6 mėn. Davė 14 dienų apskųst teismo sprendimą. Pasikalbėję su šeima pagalvojom, kad teisingiausia būtų tiesiog sumokėt tą baudą ir okay (Gerai, – DELFI).

2 dienom po teismo įsakymo priėmimo, pasirodo iš dangaus geradarys Rolandas Jakonis, kuris pasisiūlė imtis bylos. Gražiai jo atsisakiau, nes žinau, kad advokato paslaugos kainuoja. Tada jis pasakė, kad nereikia jokių pinigų, imsis jis darbo tiesiog dėl to, nes mato, kad čia didžiulė neteisybė.

Vis tiek abejojau. Bet jis man durnam paaiškino, kad čia yra žiauriai shit nusikaltimas, kaip rasizmas koks. „Sumokėjus baudą tau liks teistumas, negalėsi įsidarbinti, išvažiavus kur į užsienį tave iš ten deportuos“, o jis tikrai manyje matė emigrantą...

Žinant, kad dabar 21-as amžius, o rasizmui vietos nėra, atrodė, kad jis kalba tikrai labai teisingai.

Ans saka: „O jeigu laimėsi, Vaiduli, bus teismui dasviduli ir liksi švarus.“

Sutikau rašyti Anykščių apylinkės teismui prašymą, kad aš, Mantas ir Giedrius nesutinkam su teismo sprendimu. Praėjo vienas teismo posėdis, vėliau antras.

Tada paskambina advokatas ir sako „Vaidotai, žinok yra blogai, nes dabar skaitausi kaip nelegalus advokatas, turi būti padarytas pavedimas 1800€ į mano advokato kontorą. Jei nepervesi, gausis taip, lyg tu man juodais
pinigėliais mokėjai. Nesijaudink, aš tuos pinigus nuimsiu ir kai susitiksim iškart juos grąžinsiu“.

Atrodė brandus vyras, perkopęs 40, galbūt 50, metų. Žino ką kalba, todėl atrodė normalu (dabar neatrodo normalu). Pervedžiau jam pinigus per „Swedbank“ į Advokato Rolando kontorą.

Mokėjimo paskirtyje buvo parašyta „Už gynybą (bylos numeris) mano bei kitų kaltinamųjų vardai, pavardės.“ Po kelių dienų jis paskambino ir pareiškė, kad norint laimėt bylą, reikia naujos ekspertizės, kuri paneigtų tą, kuria rėmėsi teismas. Jis minėjo, kad rado lituanistą, kuris parašys tą ekspertizę taipogi nemokamai (jau kai sekas tai sekas, viskas nemokamai).

Bet popieriuose vis tiek turi būt įrašyta suma, kad popierius įgautų vertę. Aišku paprašė 1300 euriukų, nes po tiek dabar rinkoj vaikšto ekspertizės tyrimai.

Pervedžiau jam pinigus per „Swedbank“ į Advokato Rolando kontorą. Mokėjimo paskirtyje buvo parašyta „Už ekspertizę (bylos numeris) mano bei kitų kaltinamųjų vardai, pavardės.

Minuse 3100 euriukų, poxui, gi Youtubej uždirbam. Telefonas keliom dienom nutilo. Bet vienu momentu čir vir vir: „Alio, Vaidotas Grincevičius Meilučio klauso“. „Vaidotai, reikia daugiau pinigėlių už ekspertizę, nes kažkaip pigiai atrodo“.

Ir tada mano galvoj toks dzinkt: „Čia gal jau sukčiavimas...“ Aišku, tėvas man per pakaušį pyst: „Taigi nuo pradžių sakiau, kad aferistas, ko gi neklausei“. Žinojo, kad į šitą jo pasakymą nereaguosiu, todėl trenkė ir antrąkart, kad žinočiau dar ir už ką... Atsisakiau mokėti.

Nuo tos dienos į teismo posėdžius ateidavo nepasiruošęs, teismo posėdžius, atrodo, specialiai vilkindavo. Ir bajeriukas tas, kad negavo tos ekspertizės. Aišku, prašiau jo grąžint pinigus, nes juk sakė grąžins. O čia ne „Lineage2“, kad kai paprašai pasimatuot „Arcana mace + 13“, duodi kitam ir pavogia iš tavęs.

Likus dienai iki teismo posėdžio paskambino ir sako „Vaidotai, gulsiuos į ligoninę operuotis kažko, todėl susirask kitą advokatą, aš vėliau prisijungsiu kai grįšiu“.

Apie pinigus užsiminiau, bet atrodo, kad jam jau narkozė buvo padaryta...
Nuėjau į Anykščių apylinkės teismo raštinę parašyt raštą, kad atsisakom advokato Jakonio pslaugų.

Aš nežinau, kas jam užėjo, bet kai liko 2 val. iki teismo posėdžio paskambino, ir pradėjo sakyti „Kodėl manęs atsisakot?“

„Nu, nes liepei ir netinkamai atlikai pareigas“. Tada sako „ok, sėkmės teisme, pinigus grąžinsiu šią savaitę“.

Nežinau, Rolandai, kokioj tu dimensijoj gyveni, bet man ta savaitė jau eina 4 mėnesius. O tau dar, jaučiu, tik pirmadienis... Jei tu visiškai teisėtai mane apgavai, gerai, aš laimingas, gražiai čia apžaidei, bet būk vyras ir viską paaiškink.“

V. Grincevičius DELFI pasakojo, kad po šio feisbuko įrašo į jį kreipėsi kitas R. Jakonio klientas iš kurio advokatas prieš kurį laiką paėmė 540 eurų: „Jis suprato, kad ir jį apgavo. Aišku, R. Jakonis kitą dieną turėjo su juo susitikti. Susitikimas įvyko jo parduotuvėje, o Jakoniui atvykus, man buvo pranešta. Nuvažiavau į tą vietą, o R. Jakonis buvo nustebęs, pasimetęs.

Jis parašė raštą, kad gavo 3100 eurų ir turi juos grąžinti iki rugsėjo 20 dienos. Visa tai taip pat yra įrašyta. Aišku, netikiu, kad jis grąžins pinigus, nes nepanašu, kad jis jų turėtų, tačiau jis neturėtų turėti advokato licencijos. Advokatas yra tas žmogus, kuriuo reikia ir turi pasitikėti, o šiuo žmogumi – negalima.“

V. Grincevičius atskleidė, kad jau turi kitą advokatą - Gediminą Usavičių, ir ketina kreiptis į prokuratūrą.

DELFI bandė susisiekti su Rolandu Jakoniu, tačiau abu advokato telefonai buvo išjungti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)