Rugpjūčio pabaigoje į teismo posėdį liudyti atvyko ir V. Jakutienės motina Jūratė Kupčiūnienė.

Buvusios dainininkės motiną teismas nutarė apklausti neviešame posėdyje – taip buvo nuspręsta dar tik pradėjus nagrinėti baudžiamąją bylą.

Į teismą kartu su sutuoktiniu atvykusios V. Jakutienės apklausa trečiadienio rytą taip pat vyko už uždarų teismo salės durų.

Kaip jau anksčiau skelbė DELFI, iš muzikinio pasaulio pasitraukusios V. Jakutienės sutuoktiniui pateikti kaltinimai ne tik dėl neteisėto žmonos sekimo, bet ir disponavimo narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis bei neteisėto ginklo ir šaudmenų laikymo.

J. Jakutis nemalonumų sulaukė po įvykių 2014 m., kai buvo sulaikytas Švedijoje – iš Vilniaus lėktuvu atskrido į Stokholmą. Jį patikrinę oro uosto darbuotojai aptiko narkotinių medžiagų.

Kiek tiksliai buvo grynųjų narkotinių medžiagų, neaišku, nes švedų ekspertai tokių tyrimų neatlieka, tačiau žinoma, kad už kojinės J. Jakutis buvo užsikišęs daugiau kaip 4, 45 gramus miltelių.

Narkotines medžiagas oro uosto darbuotojai aptiko atsitiktinai – kai J. Jakutis ėjo pro oro uosto patikros punktą, dėl kojoje esančio svetimkūnio suskambo metalo detektorius. O tada vyras buvo apžiūrėtas ir sulaikytas su narkotikų kontrabanda. J. Jakutis galėjo būti teisiamas Švedijoje, bet šios šalies pareigūnai perdavė bylą kolegoms iš Lietuvos.

Vėliau tęsiant tyrimą pareigūnai J. Jakučio namuose atliko kratą – čia buvo rastas labai didelis kiekis narkotikų. Ekspertai nustatė, kad dainininkės sutuoktinis laikė net 387 gramus grynojo kokaino.

Per kratą namuose buvo aptiktas ir neteisėtai laikomas revolveris, o jam priklausančiame garaže – neteisėtai laikomi šaudmenys. Čia buvo rasti ir dar keli gramai kanapių.

Tiriant šiuos nusikaltimus pareigūnai išsiaiškino, kad J. Jakutis slapta sekė savo žmoną, kuri tuo metu draugavo su „Agurkiniams“ priklausiusiu Deimantu Bugavičiumi. Jis vėliau V. Jakutienės akyse buvo nušautas, moteris nuo jo yra pagimdžiusi vaiką.

Atvirą V. Jakutienės interviu apie kriminaliniame pasaulyje įsisukusį sutuoktinį, nušautą mylimąjį ir gyvenimą po tragedijos galite perskaityti paspaudę ant šios nuorodos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)