Į iškilmingą LRT sezono atidarymą atvyko politikai, pramogų pasaulio atstovai, verslininkai, menininkai, radijo ir televizijos laidų vedėjai.

Tarp iškilių svečių buvo galima išvysti prezidentą Valdą Adamkų su žmona Alma, kino kritikę Lolitą Bytautaitę, prodiuserį Rolandą Skaisgirį su žmona Vaida, televizijos laidų vedėjus Editą Mildažytę, Igną Krupavičių, Eglė Daugėlaitę bei daugelį kitų.

Susirinkę svečiai turėjo galimybę susipažinti su sezono naujienomis ir atgimstančiais televizijos projektais.

Šventinį vakarą buvo patikėta vesti I. Krupavičiui ir Jovitai Sukackaitei.

Pasipuošę svečiai – DELFI nuotraukų galerijoje:

Naujajame LRT sezone žurnalistė Liepa Rimkevičienė pristatys laidą „Laisvės vėliavnešiai“. Artėjant valstybės atkūrimo šimtmečio minėjimui, bus parengta 100 laidų – 100 portretų žmonių, kurie per visus tuos metus savo darbais ir kūryba prisidėdami prie gražesnės Lietuvos kūrimo, demonstruodami tiesų stuburą ir valią išlikti ištikimiems pamatinėms savo ir šalies vertybėms nešė laisvės vėliavą.

Naujas prodiuserių kompanijos „Videometra“ darbas „Laisvės kaina. Savanoriai“ LRT žiūrovus nukels šimtmečiu atgal ir pasakos apie 1918 m. Nepriklausomybės Akto pasirašymą ir po jo sekusius svarbius istorinius įvykius. Tai – istorija apie du draugus, kuriuos išskyrė fronto linija, suvienijo šalis, o vyrišką draugystę išbandė mylima moteris.

Dar viena rudens naujiena – viktorina „Paklauskim Lietuvos“, kurioje viską nulems žiūrovai. Žaidėjai studijoje turės atspėti, kaip į klausimus atsakys televizijos žiūrovai, naudodamiesi specialia programėle. Klausimai bus įvairūs, nuo juokingų, pvz., ką rinktumėtės – mėnesį be sekso ar mėnesį be mobilaus telefono, iki rimtų, paremtų aktualijomis, pvz., kur didžiausia korupcija, kuo tikite labiausiai: politikais, Bažnyčia ar ugniagesiais.

Naujajame sezone atsiras vietos ir kokybiškam humorui. „Humoro lyga“ – modernus humoro konkursas, kuriame profesionalai ir mėgėjai surems pečius stengdamiesi prajuokinti ne tik televizijos žiūrovus, bet ir Lietuvos teatro ir televizijos žvaigždžių komisiją. Konkurse dalyvaus penki žinomi Lietuvos aktoriai. Jie vadovaus pačių surinktoms komandoms, į kurias bus pakviesti humoro meistrai iš visos Lietuvos.

LRT žiūrovams taip pat pristatys šešis lietuviškos dokumentikos filmus, neseniai rodytus didžiuosiuose kino ekranuose. Kaip teigia LRT prodiuserė Lolita Bytautaitė, visi šie filmai – labai skirtingi, turintys ir politinio, ir meninio prieskonio, todėl kiekvienas žiūrovas turėtų atrasti sau tinkamą.

Rudenį į televizijos ekranus grįš pasikeitęs „Auksinis balsas“. Muzikinio šou prodiuseris Modestas Karnaševičius papasakojo, kad šiųmetinis projektas skirsis nuo praėjusių: jame šiemet dalyvaus tik aktoriai, o projektą ves Andrius Rožickas ir Giedrius Savickas.

Humoristą Justiną Jankevičių LRT eteryje keis šmaikštumu jam nenusileidžianti tinklaraštininkė Rimantė Kulvinskytė. Žavi moteris kartu su žinomu medicinos profesoriumi Alvydu Unikausku ves jau pamėgtą laidą „Klauskite daktaro“.

„Nacionalinė ekspedicija: Nemunu per Lietuvą“ šiame sezone taip pat pažindins žiūrovus su Lietuvos istorija. Projekto sumanytojas Edmundas Jakilaitis tikino, kad šiemet ekspedicija pavyko dar geriau, nei pernai, o vietoj planuotų 16-os serijų LRT žiūrovai išvys net 20.

Sugrįžimų LRT eteryje bus ir daugiau – vėl matysime „Auksinį protą“, projektą „Tikri vyrai“, viktoriną „Kas ir kodėl“, o prie „Labas rytas, Lietuva“ vedėjo vairo grįžta Ignas Krupavičius.

Šventės akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje: