Prieš mažiau, nei metus įvykusi istorija dar iki šiol persekioja jauną moterį. Ja S. Šveikauskaitė panoro pasidalyti, kad galėtų perspėti ir kitas būsimas mamas.

„Buvau B grupės streptokoko nešiotoja. Gimdymo metu man „garsaus“ daktaro akušerė (pavardė redakcijai žinoma, – DELFI) nesuleido paskutinės dozės antibiotikų, nors tai jai buvo priminta net du kartus, o ji įžūliu balsu liepė nesikišti.

To pasekmė – mergaitė labai susirgo ir tris kartus gėrė pačius stipriausius antibiotikus. Vieni jų sukėlė tokią alergiją, kad mergaitė ėmė dusti. Aišku, nuo tokių stiprių vaistų ji labai nusilpo, prasidėjo kitos didelės problemos. Tai labai paveikė ir mane, dar dabar gyvenu baimėje. Nors medikai sakė, kad ir paskutinė vaistų dozė galėjo neapsaugoti mergaitės, bet riziką tikrai galėjo sumažinti“, – DELFI pasakojo S. Šveikauskaitė.

Vėliau jaunai moteriai buvo paaiškinta, kad ši medikės klaida – žmogiška. Moteris tiesiog pamiršo suleisti reikiamus vaistus. S. Šveikauskaitė piktinosi, kad toks aplaidumas ir grubumas su gimdyve nėra tinkamas elgesys. „Nuo šio įvykio praėjo 9 mėnesiai ir tik dabar išdrįsau apie tai kalbėti. Nors iki šiol ta moteris nei susisiekė, nei atsiprašė, o pati tikrai žino, kokia tai pavojinga infekcija. Mergaitė dabar baisiai alergiška, žarnyno flora sudarkyta... Iki dabar dar girdome ją specialiu, kompensuojamu mišinėliu, o naujus produktus įvesti reikia labai atsargiai, nes organizmas ne viską priima. Ir viskas dėl vieno neatsargaus medikės žingsnio“, – kartėlį liejo jauna mama.

S. Šveikauskaitė savo istorija pasidalijo ir tinklaraštyje, skirtame mamoms, kur ragino ir jas pasidalyti savosiomis. „Saugokime save ir savo mažylių sveikatą... Dalinkimės tokiomis istorijomis ir kalbėkime apie tai, galbūt taip apsaugosime ne vieną mažylį“, – rašė moteris.

DELFI susisiekus su Santariškių klinikų ryšių su visuomene specialiste Jurgita Sajevičiene, ji iš pradžių paprašė laiko, per kurį bus sušaukti gimdyme dalyvavę medikai ir išsiaiškinta situacija. Po pusantros valandos Santariškių klinikų atstovė teigė, kad komentarui reikalingas pacientės raštiškas sutikimas bei jos asmens dokumento kopija. S. Šveikauskaitei susisiekus su J. Sajevičiene, situacija vis tiek nebuvo komentuojama, kadangi yra būtinas raštiškas pacientės skundas, kurio vykti rašyti ji nepanoro. Pasak moters, istorijos papasakojimo tikslas buvo ne juodinti medikus, o atkreipti mamų dėmesį, kad net gydytojų rankose išliktų budrios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)