Į DELFI kreipęsis vienas iš Balsių bendruomenės „Paneruotis“ pirmininkas Arvydas Petkus neslėpė apmaudo dėl šeštadienį vykusios vakaronės fiasko.

Likus trims savaitėms iki šventės, A. Petkus ėmė ieškoti renginio vedėjo. Verslininkas kreipėsi į muzikantų bei renginių vedėjų paslaugas teikiančią įmonę „Grandos Music“. Jam buvo pasiūlyti gyvo garso koncertą surengsiantys muzikantai, vienas kurių – žinomas atlikėjas Aleksandras Petrulis. Vakaro vedėjo vaidmeniui buvo pasiūlytas humoristas Raimondas Bingelis.

A. Petkui šis pasiūlymas patiko, tad vyrai sukirto rankomis ir savo susitarimą įtvirtino sutartimi.

Šventės metu sulaukė nemalonių akibrokštų

Regis, viskas turėjo eiti lyg iš pypkės. Tačiau renginio dieną ėmė rastis vis daugiau problemų. Pradedant nuo prasto apšvietimo ir dar prastesnės garso aparatūros, kurią parūpino „Grandos Music“, baigiant savo pareigų neatliekančiu ir darbo metu išgėrinėjusiu renginio vedėju R. Bingeliu.

Nors buvo sutarta, kad renginį ves R. Bingelis, kur kas daugiau laiko ant scenos praleido A. Petrulis. Tai A. Petkų vedė iš kantrybės.

„Aleksandras nei skaityti, liaudiškai sakant, moka, nei šnekėti“, – apmaudą liejo organizatorius, mat tikėjosi, kad visą vakarą svečius linksmins ir su jais bendraus būtent humoristas, o muzikantai pasirūpins gyvo garso koncertu.

Tačiau R. Bingelio pasirodymas Balsių bendruomenės šventėje tetruko 30-40 minučių. Nulipęs nuo scenos garsus vyras ant jos nebepakilo – per pertraukėlę, anot A. Petkaus, išlenkė per daug taurelių ir nebegalėjo tinkamai tęsti darbų.

A. Petkus apie renginio metu prisigėrusį R. Bingelį
„Žmonės nešė jį į mašiną, kad tik nesušaltų.“

Organizatoriaus teigimu, R. Bingelis, būdamas neblaivus, vakaro eigoje dar bandė veržtis ant scenos, o sulaukęs prašymų to nedaryti, pasiuntė A. Petkų „ant trijų raidžių“.

Tolimesnis R. Bingelio likimas – dar liūdnesnis. Šventės organizatorius tikino, kad alkoholio padauginęs vyras ėmė ir užmigo ant žemės, visų svečių akivaizdoje.

R. Bingelis

Žmonės nešė jį į mašiną, kad tik nesušaltų“, – sakė A. Petkus.

Renginio organizatorius patikino kreipęsis į „Grandos Music“ atstovą dėl pinigų grąžinimo. Esą, už ką gi čia mokėti? Susitarimo nebuvo laikomasi, o ir žmonės renginio metu ėmė skirstytis, buvo nusivylę muzikantais.

„Ne pirmą kartą Balsių bendruomenė organizuoja renginius. Čia grojo ir „Vairas“, ir Asta Pilypaitė, ir Simonas Donskovas ir Juozas Zavaliauskas. Visi likdavo patenkinti, dėkodavo net kitą dieną! Ir mes patenkinti, ir žmonės patenkinti. Bet šį kartą – tikra tragedija“, – sakė šventės rengėjas ir tikino išreiškęs visas pretenzijas „Grandos Music“ įmonės atstovui.

Tačiau nė cento iš atseikėtų 2500 eurų A. Petkui atgauti nepavyko.

„Man tepasakė: „Mes juk atvažiavom, viską padarėm“. Bet kad nieko nepadarė! Žmonės skirstėsi per jų pasirodymus!

Galų gale, L. Gavėnas man sako: „Tai tokiam kaimely ar neužtenka?“. Atsakiau, kad supratau tokį jo požiūrį. Galite taip ir parašyti – tie kaimiečiai pinigų užsidirbs! Bet sekantį kartą tikrai nemokės tiems, kurie kaimiečius laiko kitokiais žmonėmis“, – apmaudą liejo A. Petkus.

Tokiam kaimelyje ar neužtenka?

DELFI susisiekė ir su „Grandos Music“ atstovu L. Gavėnu. Vyras patikino, kad tiek muzikantai, tiek R. Bingelis kaimo renginyje atidirbo su kaupu, o štai užsakovas lig šiol lieja tulžį tik dėl to, kad šventės dieną Balsius merkė lietus, trūko žmonių susidomėjimo.

„Atvažiavome dar ketvirtą valandą dienos. Vaikščiojo tas piktas užsakovas, nes lijo – pieva šlapia, viskas pažliugę. Žmonių – nė gyvos dvasios. Ką užsakė pas mus – visi atvažiavo. O kad žmonės nesusirinko ir lijo lietus – mes tam įtakos neturime“, – sakė „Grandos Music“ atstovas.

Pasiteiravus, kodėl nebuvo laikomasi susitarimo dėl R. Bingelio, kaip vakaro vedėjo, vaidmens, „Grandos Music“ atstovas patikino neįžvelgiantis jokios problemos, kad garsiam vyrui ant scenos buvo talkinama.

„Juk tai normalu. Jei atvažiuoja atlikėjų komanda, jie renginį veda pasikeisdami, improvizuoja“, – sakė L. Gavėnas.

Anot „Grandos Music“ atstovo, po renginio iš A. Petkaus buvo sulaukta daugybės pretenzijų. Pradedant delikačia situacija dėl renginio vedėjo, baigiant prasta garso aparatūra.

Renginio dieną, anot L. Gavėno, per 6 valandas net 6 kartus dingo elektra, tai esą sukėlė chaosą ir trukdė muzikantams tinkamai atlikti savo darbą.

L. Gavėnas skundėsi, kad su A. Petkumi iš pradžių buvo tartasi dėl koncerto 100 žmonių talpinančioje pavėsinėje. Tačiau likus vos vienai dienai iki renginio, jam buvo pranešta, kad koncertuoti reikės ant šalimais pastatytos didžiulės scenos.
„Grandos Music“ atstovas L. Gavėnas
„Jis liko pagiežingas, nes visą dieną lijo lietus ir nebuvo žmonių.“

„Mums pagrindiniai priekaištai buvo dėl to, kad trūko apšvietimo ir aparatūros galingumo. Tačiau renginį planavome pavėsinėje, kuri turėjo būti skirta vos šimtui žmonių! Be to, sutarėme du muzikantus ir Bingelį, o ne sunkvežimį technikos ir scenos apstatymą.

Pavėsinė, kurioje, pagal pirminį planą, turėjo koncertuoti atlikėjai:

Pavėsinė, kurioje turėjo koncertuoti muzikantai ir R. Bingelis

Sakiau jam: „Arvydai, čia buvo nedidelis kaimo renginukas, vos šimtas žmonių. O jūs iš mūsų norite, kad padarytume šventę penkiems tūkstančiams žmonių. Nors tai nebuvo aptarta ir sutarta!“ – sakė „Grandos Music“ atstovas.

Pasiteiravus, ar nemano įžeidęs A. Petkaus klausimu „tokiam kaimelyje ar neužtenka?“, L. Gavėnas patikino, jog šie žodžiai buvo ištraukti iš konteksto. Be to, pridūrė, kad žodžio „kaimas“ išvis nedėrėtų laikyti keiksmažodžiu.

„Jis liko pagiežingas, nes visą dieną lijo lietus ir nebuvo žmonių“, – dar kartą pridūrė „Grandos Music“ atstovas.

Tikina, kad R. Bingelis buvo nugirdytas

Kiek kalbesnis L. Gavėnas buvo R. Bingelio išgėrinėjimo darbo metu tema. Anot jo, Raimondą nugirdė patys organizatoriai.

„Per tą laiką, kai buvo pertraukos, kol dainavo dainininkai, organizatoriai pasikvietė Raimondą į pavėsinę, kurioje buvo geriama. Jis kartu su užsakovais visą vakarą kartu gėrė. Yra liudininkai – muzikantai.

Na, jei žmonės kviečia: „Raimundai, sėskis, už mūsų kaimą išgerkim“... Jam buvo nuolat pilama, vaišinama – jis buvo nugirdytas organizatorių! Juk negėrė vienas užsidaręs savo mašinoje“, – sakė R. Bingelio vadybininkas.

L. Gavėnas
„Juk kaimo renginukas, Raimondas norėjo būti draugiškas, išgerti už tuos žmones ar su jais.“

Ar įmonės atstovas įžvelgė problemą tame, kad R. Bingelis išgėrinėjo darbo metu?

„Ne, jokios problemos nematau, nes Raimondą nugirdė pats užsakovas. 16 val. dienos R. Bingelis į Balsius atvyko savo mašina, blaivut blaivutėlis. Užsakovas pats pasikvietė pas save į patalpas, vaišino jį alkoholiu...“ – sakė atstovas.

„Grandos Music“ atstovas pridūrė, jog R. Bingelio problemos su alkoholiu yra vieša paslaptis.

„Žinote, Bingelis linkęs į alkoholį. Ir tas valios trūkumas... Žinoma, galėjo sakyti, kad eitų po velnių ir, kad negers su jais. Bet čia tokia betarpiška atmosfera. Juk kaimo renginukas, jis norėjo būti draugiškas, išgerti už tuos žmones ar su jais“, – sakė įmonės atstovas.

Grąžinti A. Petkui pinigus vyras kategoriškai atsisako. Esą savo darbą tiek R. Bingelis, tiek muzikantai atliko.

„Žmonės atvažiavo, visi atidirbo, renginys įvyko. O čia paskambina ir sako, kad grąžintume pinigus. Mano nuomone, užsakovas neadekvatus“, – sakė „Grandos music“ atstovas ir pokalbio pabaigoje pabrėžtinai pridūrė, kad viliasi savo kelyje tokių neadekvačių užsakovų daugiau nesutiksiąs.

DELFI su R. Bingeliu susisiekti pavyko, tačiau humoristas tikino negalįs kalbėti ir paprašė perskambinti vėliau. Daugiau ragelio R. Bingelis nebekėlė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (290)