Moteris Varėnos rajone atsitrenkė į stovintį automobilį ir nuvažiavo iš įvykio vietos.

Bylos duomenimis, birželio 24 dieną užeigoje „Pirčiupio karčema“ su sutuoktiniu Daliumi Mertinu viešėjusi moteris, važiuodama atbula, atsitrenkė į kitų lankytojų stovintį automobilį „Volkswagen Jetta“. Pastarieji avariją matė ir atpažino, kad į jų mašiną juodu visureigiu trenkėsi L.Mertinienė. Ji išlipusi apsižvalgė ir iš įvykio vietos greitai nuvažiavo link Vilniaus. Nukentėjusiųjų mašinai apgadintas sparnas, durys.

Už kito automobilio apgadinimą L.Mertinienei grėsė bauda nuo 28 iki 57 eurų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo 3 iki 6 mėnesių.

Už pasitraukimą iš įvykio vietos vairuotoja galėjo sulaukti nuo 868 iki 1158 eurų baudos su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų arba administracinio arešto nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

L.Mertinienei buvo skirta minimali nuobauda už tokio pobūdžio pažeidimus. Teisėja Nijolė Žimkienė sakė, kad vairuotoja anksčiau buvo bausta už nežymius Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Lengvinanti aplinkybė – ji pripažino padariusi pažeidimą ir gailisi.

Teismo sprendimas nėra galutinis ir per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.

„Nežinau, galvosim“, – žurnalistams sakė L.Mertinienė, paklausta, ar rašys skundą. Ji atrodė sutrikusi ir sakė, kad policijoje jai nepaaiškino, „kaip čia viskas bus“.

Moteris teisme yra pasakojusi, kad iš avarijos vietos nuvažiavo, nes manė, kad avarijos aplinkybių aiškinimasis ilgai užtruks, o ji važiavo kartu su sunkia liga sergančiu vyru. Ji teismo prašė neatimti teisės vairuoti, nes į gydymo įstaigas reikia vežioti sutuoktinį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (349)