Apie kelionės pradžią DELFI su šypsena veide pasakojusi Rūta Elžbieta šįkart prisipažino, kad buvo šikio tokių nesklandumų, kurie sukėlė streso: „Eismas Kipre vyksta kita kelio puse negu Lietuvoje ir vairas kitoje pusėje, tad reikėjo įprasti, nes nė vienas nesame taip važinėję.“

Su vaikinu Mantu Rūta Elžbieta Kipre pirmiausia apžiūrėjo architektūrinius paminklus: turkų statytą uosto tvirtovę, karalių kapavietes, Saliamono kotakombas, Bizantijos laikų pilį ir vilos mozaiką. Apsižvalgę Kipro salos pietvakariuose, porelė išsinuomavo automobilį, ir patraukė į tolimesnius kampelius: „Aplankėme gražiausia Kipro paplūdimį Nissi. Jis įdomus tuo, kad į šalia paplūdimio esančią salą galima nueiti tiesiog perbridus vandenį“.

Pirmadienį Rūta Elžbieta su Matu patraukė į iškyšulį.: „Buvo be galo įdomu pamatyti Kiprą iš kitos pusės, kurioje daugybė urvų. Galėjome iš arti patyrinėti net piratų urvą, meilės tiltą, paplaukioti „Blue Lagoon“.

Vis dėlto porelei nepavyko pamatyti viską, ką norėjo. „Labiausiai norėjau bent akies krašteliu pažvelgti į vaiduoklių miestą Famagusta, kurį užėmė turkai, bet jame niekas negyvena, tik kariuomenė saugo, – DELFI pasakojo tituluota gražuolė. – Miestelis baigia sugriūti, jame stūkso namai be langų ir durų. Gaila, kad negalėjome priplaukti arčiau. Gidas sakė, kad per daug rizikinga. Kirtus sieną iš karto pradedama šaudyti.“

R. E. Mazurevičiūtė tikino, kad norėjosi laiko pabūti tik dviese, todėl į kelionę šįkart išsiruošė be didelės draugų kompanijos. Kelionę pora planavo iš anksto, tad tiksliai žino, ką ir kur aplankys. Negana to, dar būdami Lietuvoje jie pasirūpino ir visais patogumais. „Kiekviename miestelyje, kurį lankome, esame užsirezervavę viešbučius, todėl keliaujame gana patogia“, – šyptelėjo pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)