R. E. Mazurevičiūtė tikino, kad norėjosi laiko pabūti tik dviese, todėl į kelionę šįkart išsiruošė be didelės draugų kompanijos. Kelionę pora planavo iš anksto, tad tiksliai žino, ką ir kur aplankys. Negana to, dar būdami Lietuvoje jie pasirūpino ir visais patogumais. „Kiekviename miestelyje, kurį lankome, esame užsirezervavę viešbučius, todėl keliaujame gana patogia“, – šyptelėjo pašnekovė.

„Iki šiol laiką leidome kurortiniame miestelyje Paphos, Kipro salos pietvakariuose, – pasakojo R. E. Mazurevičiūtė. – Anksčiau Paphos buvo senovinė Kipro sostinė. Vietiniai sako, jog miestas buvo įkurtas norint įamžinti Trojos karo pabaigą, todėl pirmiausia apžiūrėjome įvairius architektūros paminklus: turkų statytą uosto tvirtovę, karalių kapavietes, Saliamono kotakombas, Bizantijos laikų pilį, Dionyzo vilos mozaiką.“

Dar prieš kelionę Rūta Elžbieta domėjosi, ką verta pamatyti šiame krašte. Šių vietų sąrašas dar kupinas: „Esu girdėjusi, kad viena gražiausių Papho vietų yra Coral Bay įlanka. Tikiuosi, išsinuomosime automobilį ir šią vietą būtinai aplankysime. Vėliau planuojame keliauti į salos pietryčius – kurortinį miestelį Ayia Napa“.

Kaitria saule ir egzotiškais peizažais besigrožinti porelė naujų potyrių ieško ir ragaudami vietinės virtuvės šedevrus. „Tai jūrinė valstybė, tad mėgaujamės įvairiomis jūrų gėrybėmis ir šviežia žuvimi“, – šyptelėjo Rūta Elžbieta.

Rūtos Elžbietos Mazurevičiūtės kelionės akimirkos:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)