„Mes nusižengėme įstatymams, – savo feisbuke įrašą pradėjo D. Vapsvė. – Man labai liūdna, kad Lietuvoje nėra jokių oficialių paplūdimių prie jūros, kur galima ateiti su savo augintiniu. Esame priversti nusižengti ir ieškoti vietos ten, kur niekam netrukdome, kažkur pakrašty...“ Išties visas Lietuvos pajūris nusėtas draudžiamaisiais ženklais, o paplūdimius saugantys gelbėtojai nepaklūstančius įstatymams ne tik įspėja, bet ir baudžia.

Vis dėlto D. Vapsvė pasakoja, kad daug didesnę žalą paplūdimiams ir gamtai daro ne augintiniai, o elementarios švaros nesilaikantys poilsiautojai. „Per šias atostogas mačiau tiek mamų, kurios savo brangius vaikučius „myžina“ ten, kur stovi ir užkasa, diedai, besišlapinantys persirengimo būdelėje... Tad kyla klausimas, ar tų gyvūnėlių įstatymai tokie sąžiningi? – retoriškai klausė dizainerė. – Mes esame atsakingi šeimininkai, nepridergsime ir susitvarkysime, niekam nepakenksime. Šitas mažas (Dianos augintinis – DELFI) šiandien pirmą kartą savo gyvenime pamatė jūrą. Reikėjo pamatyti, kaip jis stovėjo ir sustingęs spoksojo į tolį.“

Įstatymus pažeidžiančių poilsiautojų netrūksta. Neseniai Palangos paplūdimyje buvo vykdytas reidas, kurio metu septyni poilsiautojai buvo įspėti ir išprašyti iš paplūdimio, o dviem skirtos baudos. Palangos gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas tąkart pasakojo, kad du asmenys neišsisuko nuo piniginių baudų, nes bandė sprukti ir elgėsi agresyviai.

Kalbėdamas su GRYNAS.lt J. Pirožnikas pripažino, kad ši problema yra aktuali Palangoje ir juokaudamas davė patarimą, kur šunų šeimininkams palikti savo augintinį. „Yra ta problema su šunimis, žmonės aiškina normalia žmoniška kalba: o ką man daryti, kur man jį padėti, jis pas mane kaip šeimos narys? Sakau esate dviese: pirmiausiai vyras pabūna už kopų, jūs pasivaikščiokit prie jūros, vėliau pasikeisit. Gražiuoju, bet žmonės supranta, nepiktybiškai. Vieni tiesiog sako, kad nežinojo, kad negalima, kiti apsimeta, kad nežinojo“, – kalbėjo J. Pirožnikas.

Pasak pašnekovo, gelbėtojai įspėja šunų šeimininkus: „Mes įspėjame žmones ir pasakome, kad išvestų iš paplūdimio. Jeigu jie nepaklūsta gelbėtojų reikalavimams, mes tiesiog kreipėmės į policiją. Atvažiuoja policijos pareigūnai ir baudžia.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)