„Pagaliau mūsų broliukas ir mamytė sugrįžo! Pagaliau VISA mūsų šeima namuose! Pagaliau mes visi kartu!

Tiek prisikentėjęs mūsų ankstukas mažylis Augustėlis ir mūsų tikra didvyrė mamytė Jurgita sugrįžo į namus! Tiek daug ašarų ir nerimo dienų liko praeityje...

Prasideda naujas, dar laimingesnis, mūsų šeimos gyvenimo etapas“, – feisbuke rašė Kristupas.

Jis nepamiršo padėkoti ir medikams, kurie padėjo jo mažyliui Augustui kuo greičiau grįžti namo

Po padėkų Kristupas suskubo ir paprašyti visų pagalbos: „O dabar dar vienas labai svarbus dalykas – reikia visų Jūsų pagalbos! Kauno klinikų akušerijos ir ginekologijos skyriuje gimsta ir yra gydomi beveik du trečdaliai visos Lietuvos ankstukų.

Beveik kas dešimtas vaikelis Lietuvoje gimsta per anksti ir jam reikia pagalbos. Svarbiausias visų per anksti gimusių vaikelių gyvenime, o ypač pirmosiomis jo dienomis yra motinos pienas. Deja, dėl patirto streso ir kitų aplinkybių pirmosiomis dienomis beveik visų ankstukų mamos pienelio neturi. Jis atsiranda vėliau, po kelių dienų, todėl gydytojai kūdikiams priversti duoti specialius dirbtinius mišinukus.

Kad ir sukurti pagal pažangiausias technologijas tie mišinukai vistiek dirgina itin jautrią ankstukų virškinimo sistemą ir sukelia jiems papildomų problemų ir taip sunkioje situacijoje. Tuo tarpu kitos mamos, kurios pagimdė anksčiau pienelio pradeda turėti tiek, kad užtenka ir jos vaikeliui ir galėtų užtekti dar vienam ar net keliems ankstukams, bet, deja, jo duoti gydytojai negali, nes šiai dienai vis dar neturi reikalingos įrangos tokio pienelio laikymui, patikrinimui ir paruošimui.

Reikalingi specialūs šaldytuvai, aparatas, kuris patikrins ar pienelis saugus ir dar vienas aparatas, kuris tinkamai parengs pienelį kūdikėlio maitinimui. Nuo pat pirmųjų gyvenimo akimirkų gaudami natūralų motinos pienelį ankstukai išvengs virškinimo sistemos dirginimo, gaus daugiau reikalingų maisto medžiagų ir sustiprės jų imunitetas ir jiems bus lengviau kovoti už išlikimą mūsų pasaulyje. Kaip tik šiuo metu toks svarbus ir reikalingas „Mamos pieno bankas“ yra kuriamas“, – feisbuke rašė Kritupas ir pasidalijo sąskaita, į kurią visi geradariai gali paaukoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (751)