Antanas Kavaliauskas atviras: šiuo metu labiausiai ilgisi ramių vakarų, kuomet niekur nereikia skubėti, todėl tokias akimirkas jis visuomet stengiasi praleisti kokybiškai. Būtent dėl to labiausiai laukia, kol vėl susitiks su šiuo metu JAV esančia šeima.

“Mano dukros atrado naują pramogą – papildytos realybės knygas vaikams. Tai – puikus išradimas šiuolaikiniams išmaniems mažyliams, ideali lavinimo priemonė. Čia suderinta viskas, kuo šiuo metu domisi vaikai: įdomios istorijos ir šiuolaikinės technologijos. Tereikia į knygą nukreipti išmanųjį telefoną arba planšetę ir herojai kaip mat atgyja”.

Šios knygos ypatingos tuo, kad jas galima skaityti kaip paprastas istorijas, o šiek tiek paaugę, kuriems sunku atsiplėšti nuo technologinių naujovių, į stebuklų kupiną pasaulį gali grįžti jį atgaivindami papildytos realybės piešiniais bei žaidimais.

Šia Lietuvos knygynų naujove džiaugiasi ir dainininkas, “Radiocentro” laidų vedėjas Haroldas Šklėrius. Pasak jauno tėčio, papildytos realybės knygas pamėgęs sūnus yra ne tik priverstas lavinti vaizduotę, bet ir kaskart bando jo galimybių ribas.

“Knygoje pačios populiariausios pasakos sutrumpintos, todėl ne tik atžaloms, bet ir tėvams tai iššūkis lavinti vaizduotę. Sūnus prašo papildyti pasakojimus, prikurti naujų nuotykių ar net sugalvoti visiškai naują pabaigą. Džiaugiuosi, kad leidėjai verčiasi per galvą ir sugalvoja naujų būdų, kaip sudominti vaikus klasikinėmis pasakomis”, - sako H. Šklėrius.

Panašios nuomonės yra ir šokėja, jogos trenerė Milana Jašinskytė. Dukterį Danielę Teresą auginanti moteris sako, jog jos atžala – labai žingeidi, todėl iškart susidomėjo papildytos realybės knyga apie gyvūnus.

“Nukreipus mobiliuosius įrenginius į gyvūnus, jie atgyja ir net galima nusifilmuoti drauge su jais. Pavyzdžiui, į namus dukra nuolat kviečiasi dramblį, o papūgą “sodina” sau ar draugams ant peties ir su ja fotografuojasi. Beje, aš ir pati nežinojau, kad drambliai moka murkti kaip katės arba kad krokodilai prakaituoja per burną”, - juokiasi žinoma moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)