„Aš džiaugiuosi ne savo plike, o gyvenimu. Ir kitiems patarčiau tai daryti. Gyvenimas, kaip ir plaukai, prasideda ir baigiasi“, - savo požiūrį į gyvenimą ir plikę išdėstė šou verslo atstovas Arūnas Valinskas.

Plikės privalumai

„Nusprendžiau trūkumą paversti privalumu. Geriau tvarkinga plikė nei kažkoks nesusipratimas iš nevykusių plaukų“, - apie savo pasirinkimą turėti plikę atviravo televizijos laidų prodiuseris Audrius Giržadas.

„Gera būti ir plikam, ir su plaukais, bet būdamas plikas jautiesi laisvai ir lengviau gauni energijos iš kosmoso, - savo įspūdžiais dalinosi „Biplan“ lyderis Maksas Melmanas. – Be to, dainininkas pastebėjo, kad plikė – ne tik gražu, patogu, bet ir seksualu. „Moterims patinka pliki vyrai“, - šypsojosi dainininkas ir neslėpė, jog tuo metu, kai buvo plikas, jo draugei labai patiko tokia išvaizda.

Dizaineris Aleksandras Pogrebnojus mano, jog plike yra labai patogu, nes nereikia rūpintis plaukų priežiūra, o padailinti plikę užtrunka vos penkias minutes. Be to, anot pašnekovo, pagerėja žmogaus aerodinaminės savybės.

Dizaineris sakė, jog neturi kantrybės laukti, kol plaukai ataugs. Turėti vidutinio ilgio plaukus A. Pogrebnojus nenorėtų, nes nenori atrodyti kaip daugelis. „Man nepatinka tradicinis grožis“, - teigė pašnekovas. Paklaustas, ar taip nori išsiskirti iš kitų, dizaineris sakė, kad turėdamas plikę Lietuvoje išskirtinis nebūsi, tik, anot pašnekovo, jo veido dizainas šiek tiek kitoks nei daugelio Lietuvos plikių.

Nebijantis pasikeitimų TV laidos „Panelės TV“ vedėjas Plaštakė (Aurimas Juodiškis) mano, kad nusikirpti plikai yra tas pats, kaip nusipirkti naujų drabužių. Kartą sugalvojęs nusikirpti plikai, pašnekovas sakė tikrai neketinantis artimiausiu metu vėl auginti plaukų. „Man smagu ir viskas. Nereikia plauti galvos, prižiūrėti plaukų, nereikia dėl nieko vargintis“, - džiaugėsi Plaštakė.

Prieš keletą metų dizainerė Jolanta Rimkutė taip pat buvo nusikirpusi plikai. Ji sakė, jog pasikeitimą inspiravo jos noras eksperimentuoti, tad plikė buvo tiesiog vienas iš eksperimentų su savo šukuosena. „Žiemą - šalta, o vasarą – gaivu“, - plikės pliusus ir minusus vardijo pašnekovė.

„Būdama plika leisdavau vaikinams pabučiuoti plikę, kad suprastų, kaip nemalonu yra bučiuotis su nesiskutusiu vaikinu“, - šypsojosi J. Rimkutė.

Dizainerė priminė seną prietarą, jog galima nuskusti plaukuose susikaupusį nuovargį, blogą nuotaiką bei neigiamą energiją. „Nusikirpdamas plaukus „nusiimi“ stresus“, - pasakojo J. Rimkutė. Be to, pasak dizainerės, plikė gali būti dar vienas būdas pabrėžti savo moteriškumą.

Patarimai norintiems, bet bijantiems

„Mažiau plaukų, mažiau bėdų“, - mano pramogų verslo atstovas A. Valinskas. Pašnekovas prisipažino, jog niekada nėra galvojęs apie plaukų priauginimą, nes jam tai visiškai neįdomu.

Plinkantiems arba dėl kokių nors priežasčių netekusiems plaukų žmonėms, kurie to gėdijasi ar jaučiasi nejaukiai, A. Valinskas patarė visų pirma spręsti ne ant galvos, o galvoje esančias problemas. „Aš džiaugiuosi ne savo plike, o gyvenimu. Ir kitiems patarčiau tai daryti. Gyvenimas, kaip ir plaukai, prasideda ir baigiasi“, - dėstė pašnekovas.

Į medicinos naujoves ir plaukų priauginimo procedūras A. Giržadas žiūri skeptiškai. Pašnekovas mano, jog neverta švaistyti pinigų ir kovoti su tuo, kas neišvengiama. „Man visai ne gaila to, kas buvo, be to, manau, kad tai reikėjo padaryti kur kas anksčiau“, - sakė A. Giržadas.

Visiems dvejojantiems, ar verta kirptis plikai, jei jau atsirado toks begalinis noras ar būtinybė, A. Giržadas pataria negaišti laiko, neprisigalvoti plikės nepateisinančių priežasčių ir „kuo greičiau imti skustuvą į rankas“.

„Jei taip atsitiktų, kad sendamas tapčiau plikas, tikrai neauginčiau trijų plaukų, kuriais galėčiau uždengti savo plikę. Gal kam nors tai savotiškas stilius, bet man geriau turėti gražią plikę“, - samprotavo Maksas ir džiaugėsi, kad jam tai negresia, nes nei vienas vyras jo šeimoje metams bėgant nenupliko. Dainininkas nepergyvena, jog metams bėgant žmonės žilsta ar plinka, anot jo, svarbiausia – natūralumas.

Jau dvylika metų nekeičiantis savo šukuosenos A. Pogrebnojus nusiskuta idealiai plikai tik prieš svarbius įvykius ar fotosesijas. Nebijantis naujovių dizaineris sakė, jog niekada nesigailėjo nusikirpęs plaukus, nes, anot A. Pogrebnojaus, „plaukus nusikirpti, tai ne ranką nusipjauti“.

Norėdamas pasikeisti grupės „Biplan“ vokalistas Maksas taip pat buvo nusiskutęs plikai. Mėgstantis dažnai (anot Makso, kokius 5 kartus per metus) keisti savo išvaizdą, dainininkas sakė neplanuojantis ką, kada ir kaip darys. Tiesiog sugalvoja ir nusiskuta, po to vėl užsiaugina plaukus, nusibosta – vėl nusiskuta.

Tiems, kas labai jautriai reaguoja į visokius pasikeitimus, bet norėtų turėti plikę, dizainerė J. Rimkutė patarė nesibaiminti ir mėginti. „Mėnuo laiko – ir tavo šukuosena jau kitokia. Plaukai labai sparčiai auga, tad greitai pamiršti, kad kažkada buvai plika“, - patirtimi dalinosi dizainerė.

Grupės „Inculto“ lyderis Jurgis Didžiulis sakė turintis savotišką tradiciją ir kiekvienais metais skutasi plikai. Be to, dainininkas džiaugėsi, jog tokia šukuosena yra labai patogu, ypač vasarą - tada nereikia papildomos priežiūros.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją