Vakaro svečiai turėjo išskirtinę galimybę išvysti ir išgirsti unikalų kūrybinį projektą – meno laboratoriją, apjungiančią garsą ir spalvas. Tąvakar gyvai improvizacijai pasidavė žinomas tapytojas Sigitas Staniūnas bei kompozitorius, multiinstrumentalistas, grupės „Empti“ narys Paulius Kilbauskas.

Renginio svečiai galėjo stebėti, kaip sodrūs muzikiniai eksperimentai ir jiems paklūstančios spalvos virsta į ekpresyviąją tapybą „čia ir dabar“. Kurdami gyvai ir tęsdami simbiozės mene idėjas, abu menininkai siekia naujos meno formos, – užburiančios harmonijos iš vaizdų, vibracijų, linijų. Tokie kūrybiniai „žaidimai“ anksčiau yra vykę dailininko S. Staniūno studijoje Vilniuje, taip pat Brazilijoje, Olandijoje, Ukrainoje, Taivane.

„Tai bus nuoširdus kūrybinis aktas, meno bučinys. Savotiškas tikrumo prisilietimas“, – dar prieš prasidedant unikaliam renginiui sakė S. Staniūnas. Netrukus tuo galėjo įsitikinti ir visi susirinkusieji.
S. Staniūnas kartu su P. Kilbausku dar viešėdami Taivane išvystė kūrybinę temą „Tolima artima jūra“, kurią menininkai ir pratesė būtent Palangoje. „Daug metų svajojome apie tokį projektą mylimoje tėvynėje.

Labai norėjome kurti Rožių sode, netoli Tiškevičiaus rūmų. Mūsų svajonė beveik įsipildė nes šis mūsų projektas kaip tik ir vyko kurorto viešbutyje, esančiame šio parko prieigose“, – sakė Lietuvoje ir pasaulyje žinomas dailininkas, prieš du metus šalies prezidentės Dalios Grybauskaitės apdovanotas ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“. Menininko darbus yra įsigijusios tokios asmenybės kaip Hillary Clinton, Sting, Briuce Willis, Borisas Grebenščikovas ir kt.

Renginio svečiams ypatingą staigmeną paruošė vienas projekto iniciatorių Juozas Tubinas. Tą vakarą viešbučio restorano aplinka priminė eksperimentinę skonio studiją „G-taškas“. Būtent šiuo intriguojančiu pavadinimu nuo rudens ir vadinsis šiose patalpose įsikursianti gurmaniška oazė. „Tai buvo vienos dienos eksperimentas, kuris praturtino mus patirtimi, rengiantis didžiajam skonio studijos atidarymui“, – sakė verslininkas.

Vakaro metu J. Tubinas ruošė maisto šedevrus, kurių jungiamojo grandis buvo pasiflorų vaisiai. Renginio svečiai galėjo paragauti krevečių salotų su mangais, arbūzais ir pasifloromis. Pagrindinis patiekalas buvo lašiša, pagardinta pasiflorų padažu su borokėlių karpačio, keptomis šparaginėmis pupelėmis, mini bulvytėmis ir pomidoriukais. Desertui J. Tubinas pasiūlė pasaldinto arbūzo su ledais bei pasifloromis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)