Pranešama, kad lietuvių muzikantas „Ten Walls“ iš „Circoloco“ artėjančio vakarėlio metu pasirodymus surengiančių atlikėjų sąrašų buvo pašalintas, rašo residentadvisor.net.

Lietuvių muzikantas, kurio homofobiškas pasisakymas praėjusiais metais feisbuke jam kainavo atšauktus pasirodymus net keliuose festivaliuose, šį kartą turėjo pasirodyti toje pačioje scenoje kaip ir Sethas Troxleris, Nicole Moudaber, Ellen Allien ir Jeremy Undergroundas.

Birželio 30 d. „Circoloco“ vakarėlių organizatoriai feisbuke paskelbė pranešimą, kuriame teigiama, kad „Ten Walls“ ateinantį pirmadienį vakarėlyje nedalyvaus dėl lygybės ir laisvės vertybių, kuriomis vadovaujamasi rengiant šiuos vakarėlius.

Prieš tai žinia, jog „Ten Walls“ pasirodys vakarėlio scenoje sukėlė pasipiktinimo bangą.

DELFI primena, jog praėjusiais metais muzikanto Marijaus Basanovo, dabar geriau žinomo „Ten Walls“ slapyvadžiu, feisbuko paskyroje pasirodė didelį atgarsį internete sukėlęs pareiškimas.

Paskelbtoje žinutėje buvo nerišliai kalbama apie homoseksualių asmenų santykius, prisimenama, kaip „90-aisiais buvo tvarkomąsi su panašios veislės veikėjais“.

Muzikos kūrėjas komentaruose buvo išvadintas „homofobine šiukšle“. Pasipylus visai panašaus pobūdžio komentarų lavinai, pareiškimas buvo ištrintas. Netrukus buvo atšaukti atlikėjo pasirodymai įvairiuose pasaulio kampeliuose, o nusivylimą „Ten Walls“ savo socialinėse paskyrose ėmė reikšti daugybė muzikos pasaulio atstovų ir gerbėjų.

Vėliau M. Basanovas dėl savo žodžių atsiprašė: „Norėčiau visų atsiprašyti dėl posto, atsiradusio mano paskyroje. Labai apgailestauju dėl jo žeidžiančio turinio, kuris neatspindi mano tikrosios nuomonės. Tikiuos, šis nesusipratimas nesukels daugiau minčių ir nuomonių. Taika“.

Daugybę kartų atsiprašęs atlikėjas kurį laiką ilsėjosi nuo viešumos, o vėliau pristatė naują kūrinį bendradarbiaudamas su Nacionaline LGBT (inicialai, kuriais apibūdinamos lesbietės, gėjai, biseksualūs ir transeksualūs žmonės – DELFI) teisių organizacija. Negana to, jį įrašė kartu su translyčiu atlikėju Alexu Radfordu.

Vėliau atlikėjas paskelbė grįžtąs į tarptautinius vandenis ir nuo balandžio 15-osios pradėjo Europą ir Aziją aprėpsiantį turą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)