DELFI susisiekus su Santariškių vaikų ligoninės atstove ryšiams su visuomene Jolanta Normantiene, buvo pateikta tokia ligoninės pozicija:

Išsiaiškinome incidento, įvykusio vakar Vaikų ligoninės priėmimo-skubios pagalbos skyriuje, aplinkybes ir manome, kad nebuvo jokių svarių priežasčių p. D. Gutauskienei-Laisvai taip vertinti medicinos personalo elgesį ir išvaizdą. Medicininės paslaugos buvo suteiktos greitai, tinkamai, kvalifikuotai, išsiaiškintos vaiko karščiavimo priežastys, paskirtas gydymas.

Šiuo metu ligonis gydomas viename iš ligoninės skyrių. Deja, tenka pripažinti, kad panašių įvykių aplinkybes galėtų daugiau paaiškinti faktai apie ligonio sveikatos būklę ar ją sukėlusias priežastis, tačiau sveikatos priežiūros įstaigų teisę atskleisti pacientų duomenis riboja pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymas.

DELFI primena, jog antradienio vakarą susisiekus su D. Gutauskiene-Laisva, moteris papasakojo, kas nutiko ligoninėje: „Mano sūnui staiga pakilo temperatūra. Tokia esu – jei aukšta temperatūra, nežadu laukti. Teko atvykti į garsiąsias Santariškes. Buvau pasitikta labai šiurkščiai. Paprašė pasakyti keletą elementarių dalykų, kurie, matomai, yra pildomi anketoje. Manęs buvo paklausta, kokį darželį lanko mano vaikas – bet paklausta buvo tokiu perkreiptu veidu...“ – teigė D. Gutauskienė.

Žinoma moteris pridūrė, kad neapsikentė jai rodomos nepagarbos ir dirbančios moters paklausė, kodėl ši raukosi ir vis nutaiso nemandagias mimikas.

„Man buvo atsakyta: „Jūsų pačios veidas yra nekažką ir jūs pati apsiraminkite, ir nedarykite tragedijos“. Aš esu apšalusi, kad negali ne tik gražiai priimti, bet dar ir įžeidžia. Aš nieko blogo nepasakiau – tiesiog leidau suprasti, kad man nepatinka tokios akivaizdžios mimikos“, – antradienį pasakojo atlikėja.

D. Gutauskienė-Laisva patikino, kad supranta, jog darbuotojai yra pavargę ir jų darbas sudėtingas, tačiau visgi mano, jog pagarba bendraujant turėtų išlikti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1227)