Renginį vesti patikėta tikrai gyvūnų mylėtojai ir visą būrį taksų namuose auginančiai radijo laidų vedėjai Skaivai Kraujalei.

Garsi moteris susirinkusiųjų prašė prisidėti prie gražios iniciatyvos ir padėti keturkojams – juk gyvūnų prieglaudoms dažnai pritrūksta būtiniausių reikmenų, neretai – ir kokybiško maisto. O ką jau kalbėti apie žaislus, kuriuos mėgsta tiek maži, tiek dideli keturkojai.

Akcija siekiama pagerinti beglobių gyvūnų laikymo sąlygas: visi norintys paaukoti nuo šiol tai padaryti galės įmesdami ėdalo ir gyvūnų priežiūros priemonių į prekybos centruose esančias specialias akcijos dėžes, kurios kas savaitę bus surinktos, o parama išdalyta gyvūnų prieglaudoms ir organizacijoms.

Į renginį atvyko Liepa Norkevičienė su vyru Evaldu, Beata Tiškevič, Liveta ir Petras Kazlauskai, Justas Pikelis su Gabriele Gineikaite, Robertas Kalinkinas, Elvyra Monginienė, Jonatanas Kazlauskas, Ingrida Martinkėnaitė, Rūta Lukoševičiūtė, Alvyda Eigminienė, Monika Liu bei Samanta Savickytė.

Bene visi svečiai rankoje spaudė pavadėlį – renginyje jie pasirodė ne vieni, o lydimi savo mylimiausių augintinių.

Liveta ir Petras Kazlauskai

Radijo laidų vedėjai Skaivai Kraujalei kompaniją šią popietę palaikė vienas iš jos augintinių taksų.

„Mano nuolatinis prisidėjimas prie gyvūnų gerovės yra tas, kad visas mūsų laimėtas maistas parodose keliauja į gyvūnų prieglaudas. Manau, kad kokybiškas maistas jiems yra labai svarbus. Manau, kad gerai atrodantis šuo prieglaudoje turi didesnį šansą rasti sau naujus šeimininkus“, – sakė S. Kraujalė.

Ar į savo taksų būrį Skaiva priimtų beglobį? Jei tik galėtų – be jokios abejonės, tačiau yra vienas „bet“.

„Neslėpsiu, tikrai kiekvieną kartą apsilankius prieglaudoje kyla noras pasiimti ne vieną gyvūną. Man ypatingai gražūs mišrūnai, kurie nepanašūs į jokią kitą veislę. Buvo kilęs noras, bet visuomet turiu atsižvelgti į šunų skaičių namuose ir tai, kad taksai, šiaip jau, truputį rasistai“, – juokėsi S. Kraujalė ir šmaikščiai pridurė, jog naujasis gyventojas patirtų didelį stresą papuolęs tarp „tiek daug lojančių dešrų“ jos namuose.

Skaiva Jasevičiūtė - Kraujalė

„X-Faktoriaus“ pažiba Jonatanas Kazlauskas į renginį atvyko kartu su kokerspanieliu Čipu.

„Kiek žinau, senelis buvo labai vienišas ir nusipirko Čipą. Po senelio mirties, šuo atiteko mano tėvui. Čipui jau septyneri, bet jis vis dar žaismingas!“ – sakė J. Kazlauskas ir patikino, jog, jei tik galėtų ir turėtų laisvų vietų namuose, mielai priimtų dar vieną šunį. Tik šįkart – beglobį.

J. Kazlauskas

Beatos Tiškevič vienerių katinas Ksavieras jau spėjo apversti televizijos žvaigždės gyvenimą aukštyn kojomis.

Prieš vienerius metus iš Priekulės atsivežusi tikrą pūkų kamuolį Ksavierą, B. Tiškevič tikina nė karto nesigailėjusi šio sprendimo, mat augintinis - didelis jos gyvenimo džiaugsmas. Ir, aišku, "Instagram" žvaigždė! Mat Ksavieras - dažno Beatos vaizdo įrašo herojus.

„Vardui įkvėpimo pasisėmiau iš režisieriaus Xaviero Dolano. Praėjusią vasarą kaip tik žiūrėjau jo filmą – padarė didelį įspūdį. Bet jam nelabai tinka šis vardas, tad vadinu jį tiesiog „miau“- juokėsi žinoma moteris.

B. Tiškevič taip pat prasitarė, jog po augintinio atsiradimo jos gyvenime, ji nusprendė tapti vegetarė.

„Kodėl vienus gyvūnus valgom, o kitus globojam ir jais rūpinamės?“ – retoriškai klausė B. Tiškevič.

Beata Marija Tiškevič

Renginio akimirkas galite išvysti fotogalerijoje:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)