Šis pavasaris visai Lietuvos kino bendruomenei itin reikšmingas, mat, pirmą kartą „Sidabrinė gervė“ buvo eksponuojama pasaulinėje kino akademijų trofėjų parodoje, kurią surengė Portugalijos kino akademij. Tad šįmet lietuviško kino kūrėjai savo rankose spaus ką tik iš Portugalijos parskridusias gerves.

Beje, jų šįmet bus išdalyta dar mažiau nei pernai. Animacinių filmų kategorijoje buvo pateikti tik 2 filmai, dar trys – studentų kategorijoje, tad ši nominacija šįmet sujungta. Pernai nebuvo įteiktas apdovanojimas už geriausią scenarijų. Šįmet šios nominacijos taip pat nebus. Anot apdovanojimų rengėjų, taip stengiamasi išlaikyti profesionalų lygį.

Už verčiausius apdovanojimų, slaptu balsavimu, savo nuomonę reikė daugiau kaip šimtas kino kūrėjų ir kino pasaulio žmonių.

Į iškilmingą apdovanojimų ceremoniją, kurios metu bus pagerbti geriausi aktoriai, režisieriai, montuotojai, studentai ir kino profesionalai, rinkosi šimtai iškiliausių Lietuvos asmenybių: Nomeda Kazlaus, Natalija ir Sigitas Martinavičiai, Aušra Štukytė, Dominykas Kubilius ir Laura Paukštė, Kristina Kaikarienė su dukra bei vyru, Elvyra Monginienė, Ingrida Kolytė, Vilius Alesiu su žmona bei daugelis kitų.

Kam šįmet atiteko prestižiniai apdovanojimai, skaitykite čia!

Svečių nuotraukos - galerijoje:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)