„Jei nori, kad pasaulis būtų gražesnis, privalai pradėti nuo savęs ir pasirūpinti aplinkinių žmonių gerove, – neabejojo aktorė. – Todėl labai džiaugiuosi dėl kilnios misijos besistengiančiais vaikais – kad patys imasi iniciatyvos, nelaukdami, kol kažkas kažką padarys už juos. Nelaimėje gyvenančius mažuosius labai gerai suprantu, nes pati esu augusi be mamos ir žinau, ką reiškia giliai viduje esantis, niekad neapleidžiantis, skausmas.“

Visgi, tokių atvejų, kai matome šalia kenčiantį asmenį, tačiau niekaip nesureaguojame, pasitaiko nuolatos. E. Jackaitė neretai patenka į situacijas, kuriose „saugiausia“ leisti įvykiams rutuliotis savaime, tačiau neteisybės nepakenčianti moteris linkusi imtis veiksmų: ji ne kartą padėjusi skriaudžiamiems, apleistiems, verkiantiems, be tėvų augantiems vaikams ir įsikišusi į situacijas, kurias aplinkiniai stebėdavo abejingu žvilgsniu. Klaipėdos dramos teatro aktorė įsitikinusi, kad auklėti vaikus reikia tik geru pavyzdžiu.

„Su sūnumis visad kalbamės, todėl jie įsisąmoninę, jog negalima juoktis iš nelaimėje esančio, nes niekada nežinai, kas laukia tavęs paties. Todėl padėti, pasigailėti – būtina“, – sakė žinoma moteris.

Septynmetis Elijas nekantriai laukia UNICEF vaikų bėgimo, birželio 1 d. vyksiančio Tauragėje. Tai jam – proga ne tik padaryti gerą darbą, bet ir būti už tai įvertinam. Pasak E. Jackaitės, jos sūnus – labai aktyvus ir nenustygstantis, todėl 500 m. distancija – ne kliūtis.

Bėgime „Už kiekvieną vaiką“ dalyvaus ir tauragiškiai, dalyvio mokesčiui užsidirbantys patys. Anot E. Jackaitės, tokia vaikų iniciatyva – labai sveikintina.

Bėgime dalyvaujantiems vaikams E. Jackaitė palinkėjo, kad šviesus, pozityvus ryžtas jų niekad neapleistų ir daryti gerus darbus norėtųsi savaime. Taip pat – kad kiekvieną dieną darytų tai, kas juos pačius ir pasaulį darytų gražesniais, nepamirštant šalia esančio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)