„Open Kitchen“ projektas įkvėptas panašių iniciatyvų, gyvuojančių daugelyje pasaulio didmiesčių – Barselonoje, Liublianoje, Niujorke ir kitur. Šios idėjos esmė – vieną dieną sutartoje miesto vietoje susitinkantys kepėjai, virėjai, restoranų ir kavinių atstovai ar maisto vagonėliai, viliojantys praeivius savo skanėstais.

Gegužės 13-ąją Tymo turgelio prekybvietes užpildė „LocalT“, „Jurgis ir Drakonas“, „Vijokliai“, „Alkanas Briedis“, „Borsch“, „Gyvas Baras“, „Boom! Burgers“, „VaThaiTaU“, „PastaPasta“, „Karvė ir Viščiukas“, „Yucatan“, „Krido Bistro“, „TJ Juice Bar“, „Aula“ ir net aštuoni maisto vagonėliai – „Juokiasi Puodas“, „Black Mamba“, „City Chef“, „Poffertjes“, „Pizza Verde“, „Donut Hub“, „Peligroso“, „Sweet Morello“.

Renginio akimirkos galerijoje: