Vienas skaudžiausių išgyvenimų – J. Petrikienės mamos netektis. Širdies skausmas netekus artimo žmogaus užgožė kitus neigiamus potyrius – netikėtai sudegė Petrikų daugelį metų puoselėta sodyba. Gaisrą jie matė savo akimis, o iš degančio pastato pavyko išgelbėti vos keletą daiktų ir dainininko mėgiamą gitarą.

„Sveikatos problemos tik pratęsė sunkųjį periodą, kuris, tikime, su kelione baigsis“, - kalbėjo J. Petrikienė.

Kelionės į Turkiją ji su vyru neplanavo. Apskritai nenorėjo šį pavasarį kur nors keliauti iš Lietuvos. Tačiau netekčių išvargintų tėvų poilsiu per Mamos dieną pasirūpino vaikai. Jie išrinko atostogų kryptį ir viešbutį.

Tris kartus Turkijoje anksčiau viešėję kauniečiai sakė mėgstantys didelius viešbučius, kuriuose yra ką veikti. Jie išvyksta ir į ekskursijas, tikėdamiesi patirti naujų įspūdžių. Petrikių įsitikinimu, per vieną kartą Turkijos pažinti neįmanoma, nes reikia laiko skirti ir poilsiui. Jų nuomone, pirmą kartą viešintieji šiltajame krašte būtinai turėtų užsukti į patį garsiausią kalną – Pamukalę. Taip pat geologinį stebuklą Kapadokijoje. Mėgstantys keliones Petrikiai daug gerų atsiliepimų girdėjo apie Termesos ir Diudeno krioklius, Žaliąjį kanjoną, Chimeros bei Tahtali kalnus.

„Turkiją rinkomės ir dėl gero oro. Bulgarijoje ar Graikijoje gegužę vėsiau“, - patikino pora.

Petrikiai neslepia – dėl sumažėjusio rusų turistų srauto į lietuvių bene labiausiai mėgiamą atostogų kraštą, pastarajame yra ne tik ramiau, bet ir pigiau ilsėtis. Poilsio patirties Turkijoje turintys kauniečiai sako, kad gerame viešbutyje šiuo metu galima apsistoti sumokėjus trečdaliu ar net perpus mažesnę kainą nei įprastai.

„Atsigausime ir vėl kibsime į darbus. Tik nusileidę oro uoste supratome – kaip mums reikėjo atsikvėpti!“, - sakė Petrikiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)