Tai – pirmoji tokio tipo pramoga Lietuvoje, leidžianti patirti 2 minučių trukmės laisvo kritimo iš 8400 metrų aukščio jausmą. Anot „Laisvalaikio dovanų“ įkūrėjo Lino Čeikaus, vos kelios minutės vėjo tunelyje taip pat prilygsta net valandos trukmės treniruotei sporto salėje!

Tikrais skrydžio pojūčiais pasimėgauti nusprendė šokėjas Deividas Meškauskas, baleto primarijus Nerijus Juška, aktorius Audrius Bružas, atlikėjai Anžela Adamovič, Žygimantas Gečas ir Tadas Rimgaila su žmona Liucina.

Karščiausia vasaros sezono pramoga taip pat sudomino atlikėją Deivį Norvilą kartu su sūnumi Emiliu - į juos, sklandančius ore, smalsiai žiūrėjo ir Renata Norvilė.

A. Adamovič ir Ž. Gečas patikino, jog šokti parašiutu kartu turėjo dar praėjusią vasarą, tačiau planams nebuvo lemta išsipildyti. Užtat ketvirtadienio popietę atlikėjai atsigriebė kaip reikiant. Pora tikino, jog įspūdžiai, išbandžius vėjo tunelį – tiesiog fantastiški.

Aktorius A. Bružas jau yra patyręs laisvąjį kritimą šokant parašiutu, tad galėjo palyginti šią pramogą ir savo ankstesnius potyrius. Garsus vyras sakė, jog vėjo tunelyje viskas daug švelniau – juk į orą žmogų iškelia stipri srovė. Belieka tik sklandyti.

„Tiesiog plūduriuoji ore“, – juokėsi Audrius ir patikino, jog vėjo tunelis – puikus būdas išsivalyti mintis, mat sklandant ore tiesiog neįmanoma apie nieką galvoti.

Pramogą išbandęs baleto primarijus N. Juška taip pat džiaugėsi patirtais įspūdžiais ir paminėjo, jog, jei tik galėtų, mielai pakiltų ir aukščiau. Nerijaus skrydį matė ir jo mylimoji Agnė su sūneliu – tiesa, jiedu šeimos galvą stebėjo iš tolėliau.

Apie vėjo tunelį:

„Prieš pristatydami naują paslaugą Lietuvoje, aplankėme ne vieną užsienio šalį – kaimynines Latviją, Lenkiją, Rusiją, Norvegiją, Didžiąją Britaniją ir net tolimąją Meksiką, kur išbandėme ten veikiančius analogiškus vėjo tunelius.

Tai unikali patirtis, prilygstanti laisvam skrydžiui ir tuo pačiu užtikrinanti saugumo ir jaukumo pojūtį, kurį suteikia čia pat matomi žmonės, aplinka, viską iš arti stebintys ir prižiūrintys instruktoriai“, – sako Linas Čeikus, naujosios pramogos iniciatorius.

Pasak „LaisvalaikioDovanos.lt“ įkūrėjo, vėjo tunelyje sumontuoti galingi varikliai su specialiais propeleriais sukuria vėjo srautą, o difuzorius suspaudžia bei tikslingai nukreipia oro srautą vertikaliai į skrydžio kamerą. „Oro srautas labai stiprus, vėjo greitis gali siekti net 250 km/val.

Taip greitai vertikaliai pučiantis vėjas įgauna keliamąją galią – lengvai pakelia žmogų ir jį išlaiko ore. Tad, vėjo tunelyje žmogus „guli“ ant vertikalaus oro srauto ir savo kūno padėtimi valdo judėjimą tiek horizontaliai, tiek vertikaliai“, – teigia Linas Čeikus.

Norėsiantiems pasinaudoti nauja paslauga nereikia jokio specialaus pasiruošimo: laisvo kritimo pojūčius dėl aerodinaminių dėsnių jame greitai pajunta net pirmą kartą skraidyti bandantys žmonės. Šią galimybę suteikiančių vėjo tunelių pirmtakas buvo sukurtas XVIII a., bandant ištirti tuo metu konstruojamų „skraidančių mašinų“ galimybes. Veiksmingai jį 1901 m. pirmieji panaudojo broliai Raitai, konstruodami savo revoliucinį motorinį lėktuvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)