- Donatai, nusprendei muzikiniame gyvenime atversti naują puslapį. Dabar prašai, kad nuo šiol Tavęs nebevadintų Dūmu, o kreiptųsi Donatu Šimkumi. Kodėl taip nusprendei?

- Dūmas buvo realybės šou dalyvis, bent jau žmonės taip jį prisimena, o „Kelias į žvaigždes“ baigėsi jau seniai, tad laikas žengti kitą žingsnį. Buvau sukurtas televizjos produktas, pagal jų viziją, tačiau užaugau ir norėčiau klausytojams dabar pademostruoti kitą savo pusę.

Tiesa, net ir pakeistas mano scenins vardas tam tikrų vidinių savybių tikrai nepakeis - būsiu tas pats, pozityvus žmogus, kuris stengsis džiaugtis gyvenimu ir tą džiaugsmą perduoti kitiems. Galima sakyti, kad aš, kaip aktorius, - keičiu savo vaidmenį.

- Kuo Tau buvo naudingas tas periodas, kol dalyvavai realybės šou „Kelias į žvaigždes“ ir po jo?

- Viskas turėjo savo pliusų ir minusų. Pamačiau išties daug. Be to, tai buvo pirmas žingnis į šou verslo virtuvę. Kitas dalykas - realybės šou žmogui tikrai sujaukia smegenis, dėl to dažnai būdavo sunku.
Ne kartą tenka išgirsti šou versle kritikuojamus realybės dokumentikos dalyvius. Sakoma, kad jie esą lengva ranka gavo tai, ko kiti siekia daug metų. Tačiau galiu patikinti, kad taip nėra. Po šou tu turi iš naujo įrodinėti, kad esi vertas būti didžioje scenoje. Be to, klausytojai ir žiūrovai sprendžia, ar tas artistas yra vertas jų dėmesio.

- Koks dabar bus Tavo muzikinis etapas? Kokių turi muzikinių ambicijų?

- Palinkėčiau sau, kad jis būtų nuoseklus. Pradėjau mokytis dirbti įrašų studijoje, tad gal po poros metų, o gal ir anksčiau parodysiu save dar kitokį. Aš visą laiką noriu nešti žmonėms pozityvumą, gerą nuotaiką. Norisi parodyti save ir iš kitos pusės, kad galiu ne tik dainuoti „traleliuškas“, tačiau ir kitokią muziką. O kas liečia muzikines ambicijas, norisi klausytojui pateikti vis kokybiškesnį produktą.

- Pristatai naują, itin pozityvią ir visai kitaip nei ankstesni kūriniai skambančią dainą. Ką Tau pačiam ji reiškia?

- Kol kas ji rimčiausia mano daina. Galiu pasakyti, kad tikrai didžiuojuosi šiuo kūriniu. Jis man patinka dėl to, kad turi kažkokią nešančią prasmingą, motyvacinę žinutę. Yra daug sukurtų niekinių kūrinių. Tai dainos apie nieką, tad ši kitokia - tuo esu patenkintas.

- Kas sukūrė naują kūrinį?

- Arvydas Martinėnas ir Paulius Stalionis.

- Dainuoji apie lengvą ir gerą gyvenimą. Ar žinai formulę, kaip tokį susikurti?

- Tiesiog šia daina norisi pasakyti, kad kiekvienas žmogus gali gyventi gerai. Svarbiausia sunkiais momentais nenuleisti rankų ir žinoti, kad už savo gyvenimą esame atsakingi patys. Niekas nieko neatneš ir nepaduos lengva ranka, jei pats nenueisi pasiimti. To gyvenime tikrai išmokau. Tėvai vaikystėje sakydavo: „kaip pasiklosi - taip išmiegosi.“

O gerą gyvenimą galima susikurti daug ir tikslingai dirbant. Svarbiausia, kad žmogus turėtų tikslą ir ties tuo tikslu nuolat dirbtų. O jei kalbėtume apie darbą, kuris leidžia uždirbti pinigus, tai kiekvienas iš mūsų turėtume dirbti tokį darbą, kuris mums patiktų, teiktų džiaugsmą, galėtume realizuoti savo gabumus ir turimus pliusus. Jei žmogus dirbs tokį darbą, tada tik laiko klausimas, kada jis sulauks didžiosios sėkmės.

Žmonės sugaišta per daug laiko taisydami savo minusus, o aš manau, kad reikia daryti atvirksčiai ir nuolatos stiprinti savo privalumus. Kuo daugiau pliusų turėsime, tuo greičiau minusai patys išnyks.

- Ilgą laiką po realybės šou dirbai renginių vedėju. Ar vis dar užsiimi šia veikla ir kuo naudinga ši patirtis?

- Taip, vis dar vedu renginius privačiuose vakarėliuose. Tai naudinga patirtis. Kuo daugiau dirbu su žmonėmis, tuo geriau matau, ko jiems reikia. Esu scenos žmogus. Kaip kartais juokauju, ne aš ją pasirinkau, o ji mane. Tad man svarbu būti scenoje. O būdamas renginių vedėju, tą galiu daryti. Be to, vedant renginius turiu galimybę bendrauti su žmonėms, įkvėpti juos ar suteikti kažkokią emociją.

- Šiek tiek pasikeitė ir Tavo įvaizdis: užsiauginai barzdą, rengiesi solidžiau. Kuris Donatas Tau pačiam labiau patinka – tas vėjavaikiškas ar rimtuolis?

- Kad aš visą gyvenimą pakankamai rimtas buvau! Tik dainavau linksmas dainas ir savo įvaizdžio nemokėjau pateikti visuomenei. Manau, kad jei žmogus užsiaugina barzdą, vien dėl to jo rimtu vadinti negalima. Su metais ateina išmintis, to protelio daugiau būna (šypsosi).

- Papasakok apie savo asmeninį gyvenimą. Gal per šį laiką spėjai jau ir namą pasistatyti, ir šeimą sukurti, ir vaikų sulaukti?

- Šeimos neturiu. Per pastaruosius keletą metų turėjau daug skaudžių įvykių su šeima, kurie, matyt, šiek tiek mane ir privertė susimąstyti.

- Ar palaikai ryšį su buvusiais realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyviais?

- Bendraujame, bet ne per daugiausiai. Esame kolegos, bet ne geri draugai. Yra tik keli, su kuriais labiau palaikau ryšį.

- Ar galėtum pažvelgti į savo apie dešimtmetį trunkančią karjerą ir pasakyti, ar ką nors keistum? Ar priimtum kitokius sprendimus? Kokios buvo didžiausios padarytos Tavo klaidos?

- Klaidų buvo padaryta tikrai ne viena. Tačiau iš klaidų mes mokomės. Gailiuosi, kad iš realybės šou nepasiėmiau daugiau negu galėjau. Buvau jaunas, o galvoje švilpavo vėjai. Nevertinau to, ką turėjau.
Kalbant apie didžiausias klaidas, manau, kad per daug blaškiausi ir per mažai įdėdavau pastangų ir darbo. Tačiau, kad ir kaip būtų, džiaugiuosi, kad promogų versle esu jau 8 metus. Greičiausiai tos klaidos ir nebuvo pernelyg didelės.

Naujausią Donato Šimkaus kūrinį galite išgirsti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)