303; ryte ji išplatino laišką žiniasklaidai, kuriame iškoneveikė kritikuotojus. Pasak dizainerės, "triusikėlių ir bliuzelių kūrėjai šiuo atveju labai panašūs į sofos futbolininkus, kurie labai gerai žino kaip įkalti įvartį, bet neįsivaizduoja kuo kvepia stadijono veja".

"Audimas pristatė naują Olimpinę kolekciją Rio De Žaneiro Olimpinėms žaidynėms. Tai nebloga proga išlysti iš po lapų kai kurioms dizaino žvaigždutėms ir stiliaus ikonoms. Nes juk kai nesi net arčiau pastovėjęs tokios apimties kūribinio projekto, koks yra olimpinės komandos apranga, tai bent jau pasinaudoji proga priminti tautai apie save. Yra labai smagu pabadyti pirštu tuos, kurie kuria ir įdeda daug pastangų, kad mūsų olimpiečiai jaustųsi gerai, jiems ir visai tautai svarbiu momentu – Olimpinėse žaidynėse. Triusikėlių ir bliuzelių kūrėjai šiuo atveju labai panašūs į sofos futbolininkus, kurie labai gerai žino kaip įkalti įvartį, bet neįsivaizduoja kuo kvepia stadijono veja.

Amerikiečiai visada palaiko Nike, Vokiečiai – Adidas. Tautos, kurios didžiuojasi savimi, didžiuojas ir savo sportininkais ir tuo, kaip jie atrodo. O ką palaiko Lietuva? Taip, kritika yra reikalinga ir naudinga. Gal tikrai šį kartą tautiškumas aprangoje išreikštas santūriau. Galime padiskutuoti ar daugiau elegancijos bus vėliavos spalvose ar ąžuolo lapų printuose. Visi turi teisę į nuomonę ir jos išsakymą. Bet būtent išsakymą, o ne išlojimą. Tikrasis tautiškumas turbūt yra ne vėliavos spalvose ir ne ąžuolo lapuose. Ir panašu, kad mes dar neradome kur.

Nebėkime paskui iškeltas reklamines mados “lyderių” vėliavas. Padėkokime Audimui už idėjas, pastangas ir rezultatą. Palinkėkime olimpiečiams daug pergalių ir palaikykime juos ir vieni kitus."

Portalo DELFI žurnalistai kreipėsi ir į aprangą kūrusią bendrovę "Audimas", tačiau iki šiol jokio atsakymo iš jų atstovų negavome.

Šiųmetes olimpiečių aprangas kritikavo ne viena žvaigždė. Pirmasis šia tema prabilo dizaineris Aleksandras Pogrebnojus.

„Artėja Olimpinės žaidynės ir kaip visada pristatomos naujos, labai naujos mūsų sportininkų aprangos. Na, gamintojai sako, kad juos įkvėpė Lietuva iš paukščio skrydžio... Visų pirma, reikėtų pasitikslinti, koks paukštis taip Lietuvą pamatė ir ar ne pavargęs buvo po ilgos kelionės iš šiltų kraštų į Tėvynę, bet pas mane didelis įtarimas, kad vargšas paukščiukas labai sirgo (paukščiu maru ar dar kokia baisia liga) nes matosi, kad nabagas – daltonikas, tik taip galiu paaiškinti šią įstabią spalvų paletę ir jų derinius...

Na labai tikiuosi kad su paukščiuku viskas bus gerai ir per vasarą atsimaitins, atsigaus ir sekantį kartą, skrizdamas žiemoti iš aukštybių pamatys savo Tėvyne ne depresyvią, o spalvotą ir optimistišką! Na gal ir reikėtų, kol dar neatšilo, dar viena lesyklėle parūpinti, blogiau tikrai nebus...“ – savo paskyroje rašė dizaineris.

Netrukus dizainerio mintims pritarė ir stilistė, mados ikona Agnė Jagelavičiūtė.

„Šį kartą sutinku su Aleksandru. Kažkaip pradžioje net pagalvojau, kad bajeris, bet pažiūrėjus fotkes supratau, kad ne. Štai, ta foto kairėje.. Taip apsirengęs olimpinėse vaikščios mūsų sporto elitas. Man visai nekeista, kad mūsų prizininkiu veidai fotkėse tokie liudni. As irgi liūdėčiau, jei taip aprėdytu į didžiausią 4 metų įvykį“, – „Facebook“ nuomone dalijosi Agnė.

Kritikos strėlės į olimpiečių aprangos kūrėjus smigo ir iš balerinos Kristinos Tarasevičiūtės.

„Žinot, kaip aš vadinu Lietuvos olimpines aprangas? Patyčia! Juoda juoda juoda patyčia! Patyčia iš sportininkų! Net tautinių šokių ansambliai pasisiuva sau kietesnes aprangas festivaliams, o čia mes kalbame apie Olimpines! Pasaulio olimpines!“, - rašė garsi šokėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)